Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк скасував частину валютних обмежень для бізнесу

4 липня 2019, 10:05
547
0
Реклама

Зміни у валютному законодавстві затверджені Постановою НБУ від 27.06.2019 р. № 86 і набрали чинності уже 2 липня. Нацбанк запровадив такі зміни:

скасував ліміт на фінансування закордонних представництв та відокремлених підрозділівукраїнських компаній. Водночас, банки зобов'язані отримувати від компаній розгорнутий кошторис та інші документи, якими обґрунтовано необхідність такої транзакції.

- спростив реінвестування доходів іноземних інвесторів від операцій з українськими цінними паперами. Відтепер, нерезиденти можуть переказувати кошти, отримані за цінними паперами, що обліковуються в іноземному банку-депозитарії, з коррахунку цієї установи на власний рахунок в Україні.

- скасовував заборону розрахунків іноземною готівкою оплати фіз- та юрособами консульських зборів за легалізацію товаросупровідних документів у дипломатичних представництвах або консульствах країн, які не приєдналися до Гаазької конвенції від 05.10.1961 р.

- розширив перелік транзакцій, які дозволено проводити в інвалюті в Україні. НБУ додав до переліку операції між Кабміном і фінустановами в рамках міжнародних договорів про кредити, гранти, позики.

- удосконалив ризик-орієнтований нагляд банків у частині перевірок іноземних банків-контрагентів, переказ яким здійснюють українські компанії. Відтепер банки самостійно на підставі інформації з публічних джерел визначатимуть ступінь ризику іноземних банків-контрагентів за валютною операцією.

З набранням чинності в лютому нового Закону "Про валюті і валютні операції" на ринку перестали діяти близько тридцяти обмежень.

Читайте також: В Україні змінюються правила видачі кредитів.

Вас зацікавить: Які зміни спричинить запровадження нової купюри в Україні?

Зверніть увагу: в Україні запустили бота-бухгалтера Repor Tax для ФОП, який вміє розраховувати та сплачувати податки, а також подавати звітність до держорганів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини