Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк зняв усі обмеження на виведення дивідендів з України

10 липня 2019, 13:10
1646
0
Реклама

Відсьогодні бізнес з іноземним капіталом може виводити за кордон або на рахунки нерезидентів в Україні повні суми дивідендів. Раніше діяв ліміт у 12 млн євро на місяць для однієї юридичної особи.

Відповідні зміни передбачені постановою Нацбанку № 91 від 9.06.2019 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України», яка набула чинності 10.07.2019.

«Чергове валютне послаблення не матиме негативних наслідків для макрофінансової стабільності. У першому півріччі бізнес перерахував за кордон дивіденди на суму 1,27 млрд дол. США, з яких 1,07 млрд дол. США - за рахунок купленої валюти. Такі обсяги перерахування та купівлі валюти є на 20% і 14% меншими, ніж за аналогічний період минулого року. Репатріація дивідендів загалом не чинить істотного впливу на ринок, адже купівля валюти на ці цілі становить близько 4% від загального попиту клієнтів банків на іноземну валюту», - пояснили в Національному банку.

В НБУ нагадали, що скасування ліміту на репатріацію дивідендів є третім суттєвим валютним послабленням за останні три тижні. Раніше було скасовано вимогу щодо обов'язкового продажу валютних надходжень і ліміт на фінансування представництв українського бізнесу за кордоном.

Загалом з початку року Національний банк скасував вже понад 30 обмежень на валютному ринку.

Регулятор запевняє, що валютна лібералізація продовжуватиметься відповідно до темпів поліпшення макроекономічної ситуації, а її кінцева мета - вільний рух капіталу.

Раніше ми писали про те, що змінено максимальний обсяг готівки, яку можуть забирати інкасатори.

Для перевірки ділових контактів радимо скористатись сервісом CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Він, серед іншого, дозволяє перевірити інформацію про можливе включення ваших контрагентів у санкційні списки України, ЄС, США та інших країн, а також здійснювати їх подальший контроль. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Тепер фізичні особи-підприємці, які використовують спрощену систему оподаткування, можуть сплачувати податки та подавати звітність навіть з-за кордону за допомогою нового чат-бота ReporTax!

Нагадаємо, що Академія ЛІГА:ЗАКОН запрошує на заходи в липні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини