Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Товари на митниці можна буде декларувати онлайн

10 липня 2019, 14:30
1847
0
Реклама

Президент видав Указ №505/2019 від 9 липня 2019 року «Про заходи щодо протидії контрабанді та корупції під час митного оформлення товарів»

Всі заходи направлені на модернізацію митниці в Україні та на те, щоб покращити її роботу. Відтепер комунікації між митницею та іншими органами стануть більш простими.

Зокрема, очікуються наступні нововведення:

Буде створений інформаційний ресурс для декларування товарів онлайн. В ресурсі буде значна кількість найменувань, які ввозяться на територію України. Звіти будуть публікуватись щомісячно - такі нововведення реалізуються в рамках експериментального проекту щодо створення умов для унеможливлення ухилення від сплати митних платежів, встановленого постановою №479 від 20 червня 2018 року.

Митну вартість товарів також можна буде подивитись онлайн. Дані відповідно до указу будуть постійно оновлюватись. Окрім цього, планується налагодити систему для електронного зв'язку митниці з гарантами сплати митних платежів, ДФС та інформсистемами інших держав.

Заходи мають бути запроваджені до 1 січня 2020 року, тож радимо ознайомитись з указом, якщо ваша діяльність пов'язана з перевезенням товарів через кордон України.

Читайте також: З 19 липня за реєстрацію торгової марки доведеться заплатити в 4 рази дорожче.

Вас може зацікавити: Академія ЛІГА:ЗАКОН запрошує на заходи у липні.

Якщо ви бажаєте зареєструвати власну торгову марку в України, пропонуємо вам скористуватись онлайн сервісом PatentBot - інноваційним партнерським сервісом ЛІГА:ЗАКОН. Сервіс доступний цілодобово. Ознайомитися з сервісом та його можливостями можна за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини