Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДФС оприлюднила проект наказу про зміни порядку обліку платників ЄСВ

16 липня 2019, 11:24
648
0
Реклама

12 липня 2019 року ДФС на своєму сайті опублікувала проект наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування». В ДФС вбачають потребу уточнити деякі положення - саме цим обґрунтована необхідність внесення змін до Порядку у пояснювальній записці.

Проектом передбачено такі зміни:

1) Уточнюється порядок взяття на облік в контролюючих органах членів фермерських господарств. Взяття на облік членів фермерських господарств здійснюється протягом 10 календарних днів після внесення змін до установчих документів фермерського господарства. Для цього необхідно подати заяву за формою № 12-ЄСВ та підтвердні документи щодо дати набуття членства у фермерському господарстві. Це може бути договір/декларація про створення сімейного фермерського господарства або статут фермерського господарства.

2) Встановлюються особливості обліку фізичних осіб, які зареєстровані як підприємці та при цьому провадять незалежну професійну діяльність. Такі фізичні особи обліковуються в контролюючому органі як фізичні особи - підприємці з ознакою провадження незалежної професійної діяльності. Для цього потрібно за місцем проживання подати заяву за формою № 1-ЄСВ з приміткою «Зміни» та копії документа, що підтверджує право фізичної особи на провадження незалежної професійної діяльності, або відомостей (даних) відповідного уповноваженого органу чи реєстру, яким забезпечується реєстрація незалежної професійної діяльності, або заяви та документів, поданих відповідно до підпункту 4 пункту 6.7 розділу VI Порядку обліку платників податків і зборів.

3) Уточнюються документи, які необхідно подати до контролюючого органу платникам єдиного внеску у разі припинення діяльності платників єдиного внеску, на яких не поширюється дія Закону № 755.

4) Проектом наказу встановлюються особливості зняття з обліку в контролюючих органах членів фермерських господарств. Зокрема, виключається норма щодо надання органами Пенсійного фонду України та фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування контролюючому органу довідки про наявність або про відсутність заборгованості зі сплати страхових коштів за формою 8-СК для зазначеної категорії платників.

Читайте також: Що потрібно знати про Кодекс з процедур банкрутства?

В Україні запустили бота-бухгалтера Repor Tax для ФОП, який вміє розраховувати та сплачувати податки, а також подавати звітність в держоргани.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини