Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як дізнатися, хто та скільки знає про вашу нерухомість

24 липня 2019, 16:20
3376
0
Реклама

Постановою № 599 від 26.06.2019 уточнено Порядок державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, а Порядок надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майновикладено в новій редакції. Він почав діяти з 23 липня 2019 року.

Так, новий порядок визначає, що отримати інформацію про власників нерухомості можна в режимі онлайн на сайті Мін'юсту, заплативши адміністративний збір.

Інформація з Держреєстру прав про зареєстровані речові права буде містити актуальні на дату і час її надання відомості про зареєстровані речові права на нерухоме майно, їх обтяження, а також відомості з його невід'ємної архівної складової частини або про відсутність зареєстрованих речових прав на нерухоме майно, їх обтяжень. За бажанням особи ця інформація може містити відомості про набуття, зміну і припинення речових прав на нерухоме майно, їх обтяжень, а також про внесені зміни до відповідних записів Державного реєстру прав і його невід'ємною архівної складової частини в хронологічному порядку.

Власники нерухомості також можуть отримати інформацію про осіб, які вже запитували дані про їхнє майно, але тільки в паперовій формі. Надати цю інформацію вам може державний реєстратор прав на нерухоме майно, уповноважена особа фронт-офісу або помічник нотаріуса.

Більш детально про інші зміни читайте тут.

Нагадаємо, що для оперативної реакції на незаконні дії щодо внесення змін до реєстру нерухомості варто скористатись сервісами SMS-МАЯК та SMS-МАЯК ЗЕМЛЯ. Про зміни в реєстрі вони повідомлять за допомогою SMS-повідомлення, електронного листа, а також повідомлення в кабінеті користувача.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини