Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП-загальносистемник може включати до складу витрат рекламні послуги

25 липня 2019, 10:00
1106
0
Реклама

Фізична особа - підприємець на загальній системі оподаткування має право включати до складу витрат, витрати на послуги реклами.

Про це нагадали податківці в індивідуальній податковій консультації № 2997/6/99-99-13-02-03-15/ІПК від 27.06.2019.

ФОП, який перебуває на загальній системі оподаткування, відображає у складі доходу виручку у грошовій і негрошовій формі. При цьому до складу витрат загальносистемник має право включати витрати господарської діяльності, пов'язані з отриманням зазначеного доходу, зокрема на рекламу.

При цьому вони повинні бути пов'язані із реалізацією товарів, виконанням робіт, наданням послуг і підтверджені документально.

Відповідно до Порядку ведення Книги обліку доходів і витрат, документами, які підтверджують понесені витрати, безпосередньо пов'язані з отриманим доходом, є платіжні доручення, квитанція, фіскальний чек, акт закупки (виконаних робіт, наданих послуг) та інші первинні документи, що засвідчують факт оплати товарів, робіт, послуг.

Такі витрати включають до складу собівартості реалізованої продукції у періоді їх виникнення.

Раніше ми писали про те, що ФОП може використовувати кошти з підприємницького рахунку тільки після сплати податків.

Також вам може бути цікаво, що роботодавець повинен повідомляти про розміри оплати праці при кожній виплаті зарплати.

Нагадаємо, що в Україні з'явився бот-бухгалтер, який самостійно розраховує і сплачує податки. Переходьте за посиланням, щоб дізнатися більше про чат-бот ReporTax!

Перевірити вашого контрагента на благонадійність і здійснювати його подальший моніторинг можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини