Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ розробив правила використання QR-коду для переказу коштів

2 серпня 2019, 11:35
1899
0
Реклама

Національний банк України розробив проект Правил використання QR-коду для здійснення переказу коштів. Про це повідомляється на офіційному сайті НБУ.

Правилами визначаються єдині засади використання QR-коду учасниками безготівкових розрахунків для здійснення переказу коштів та вимоги до реквізитів QR-коду, що сприятиме зручності безготівкових розрахунків, спрощенню сплати рахунків та обміну платіжними реквізитами.

Національний банк розіслав проект Правил банкам і небанківським установам для ознайомлення та очікує від них коментарі та пропозиції до 15 серпня 2019 року.

Як користуватись QR-кодом?

Фізичні особи можуть отримати QR-код до власного рахунку трьома різними способами: безпосередньо у банку, надрукований на папері - його можна використовувати як додаток до договору; за допомогою інтернет-банкінгу - код формується автоматично; самостійно сформувати код, ввівши відповідні реквізити до генератору QR-кодів.

Просканувати код за допомогою смартфону та розрахуватись можна для оплати товарів та послуг; здійснення переказу коштів зі свого рахунку на рахунок іншої фізичної особи.

Код також можна використовувати як платіжний реквізит на інвойсі або платіжному дорученні. У такий спосіб QR-код сьогодні застосовується у багатьох країнах Європейського Союзу, де клієнти банків мають можливість оплати товарів та послуг за допомогою QR-коду в один дотик, використовуючи мобільний додаток на смартфоні.

Нагадаємо, реквізити розрахункових документів з 5 серпня можна заповнювати за новим стандартом.

Читайте також: Нацбанк презентував банкірам концепцію нової моделі законодавчого регулювання ринку платежів і переказу коштів в Україні.

Якщо ви вирішили відкрити власну компанію в Україні, ви можете зареєструвати ТМ за допомогою PatentBot - інноваційного партнерського сервісу ЛІГА:ЗАКОН. Сервіс доступний цілодобово. Ознайомитися з сервісом можна за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини