Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З податківців знімуть правоохоронні функції

2 серпня 2019, 15:46
2318
0
Реклама

1 серпня в ЛІГА:ЗАКОН відбувся прес-брифінг Голови Державної податкової служби Сергія Верланова «Становлення нової податкової: початок перевтілення».

Модератором заходу був Олександр Липський, керівник напрямку "Бізнес" ЛІГА:ЗАКОН.

Відео брифінгу можна переглянути за посиланням

Очільник ДПС нагадав, як відбувалося розділення ДФС на дві служби: Державну податкову та Державну митну як окремі центральні органи виконавчої влади, а також розповів, які зміни чекають на податкову і як вони вплинуть на бізнес.

Зокрема, серед ключових пріоритетів податкової буде принцип рівності всіх платників податків, ризикоорієнтованість роботи, всебічне сприяння платникам податків, розширення електронних послуг, демілітаризація, конкурсний підхід до формування кадрового складу, цілісність баз даних та їх мобільність задля обміну інформацією.

Щодо демілітаризації, Голова ДПС зауважив, що відсутність у податківців правоохоронних функцій дозволить створити умови для покращення сервісу та підвищення довіри, водночас ДПС разом з Президентом, РНБО та новообраними парламентарями працює над створенням нового органу - Служби фінансових розслідувань.

Багато важливих змін вже відбулося: створено єдиний департамент адміністрування податків (об'єднання департаментів податків і зборів юридичних та фізичних осіб), ліквідовано Головне управління внутрішньої безпеки (функції передано іншим департаментам), відбулося укрупнення ключових функцій у складі об'єднаних департаментів, зареєстровано юридичні особи всіх головних управлінь ДПС.

Для повноцінного старту роботи ДПС необхідно перевести 30% кадрового складу ДФС до нової податкової служби та ухвалити розпорядження Кабміну про покладання функції адміністрування податків з ДФС на податкову.

Процес переведення співробітників наразі триває та буде завершено в найближчі тижні. У сфері кадрової політики стоїть два головні питання: набір кадрів на початкові посади та оплата праці фахівців середньої та вищої ланки. З наступного бюджетного року планується підвищення заробітної плати до рівня працівників ДБР та НАБУ, які встановлені на рівні 25-30 тис. грн.

Також Сергій Верланов відповів на запитання журналістів, зокрема, стосовно удосконалення та лібералізації системи блокування податкових накладних.

Голова ДПС запевнив, що податкова буде підтримувати підприємців, які чесно ведуть бізнес та сплачують податки, а шахраї понесуть відповідальність відповідно до закону.

«Наша мета - це, перш за все, чіткість критеріїв блокування накладних, які мають бути закріплені на рівні постанови Кабміну. Наша нова аналітична служба дослідить бізнес-процеси та бізнес-моделі, які застосовують платники податків. Наші рішення не зачіпатимуть реальний бізнес та будуть направлені на осіб, які займаються шахрайством з ПДВ. Усі справи ми будемо передавати за підслідністю відповідним органам. Ми будемо йти назустріч білому бізнесу, справжнім підприємцям, що займаються реальною діяльністю. Також ми протидіятимемо сірим та чорним схемам тих ділків, які, прикриваючись добрим ім'ям підприємця, фактично створюють ерозію системи державних фінансів, яка призводить до проблем з дохідною частиною державного бюджету, що в результаті посилює податковий тиск на весь бізнес», - пояснив С. Верланов.

Читайте також:

Як податківці викривають схеми ухилення від сплати податків

Бізнес визначив вісім ключових напрямків для старту роботи нової Верховної Ради

Зверніть увагу на корисні для бізнесу інноваційні продукти компанії ЛІГА:ЗАКОН:

СONTR AGENT - сервіс моніторингу та перевірки контрагентів, який дозволяє володіти актуальною інформацією про бізнес-партнерів;

SEMANTRUM - сервіс медіамоніторингу, який допомагає відслідковувати, що пишуть, говорять чи показують ЗМІ стосовно вас чи вашої компанії;

PatentBot - чат-бот, який допомагає в режимі 24/7/365 реєструвати торговельні марки і фіксувати авторські права в кілька кліків через Facebook Messenger або веб-версію. Процес подачі заявки на реєстрацію торговельної марки або фіксацію авторського права займає 5-7 хвилин;

ReporTaх - бот-бухгалтер для ФОП, який самостійно розраховує та сплачує податки, а також подає звітність до держорганів. Сервіс доступний для ФОП другої та третьої групи, які не мають оформлених працівників.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини