Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У МВС хочуть повернути додаткову перевірку автомобілів перед держреєстрацією

12 серпня 2019, 14:52
849
0
Реклама

МВС розробило та оприлюднило до громадського обговорення проект змін до Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів.

Документом хочуть повернути експертне дослідження номерних вузлів і агрегатів транспортних засобів під час їх державної реєстрації перереєстрації і зняття з обліку. Здійснювати його повинні будуть виключно експерти, що здійснюють судово-експертну діяльність.

Така ініціатива пов'язана з тим, що з 2015 року фактично не проводиться повноцінне дослідження номерів кузова і двигуна. Замість цього Експертна служба МВС лише візуально їх оглядає, але це сприймається багатьма автолюбителями як альтернатива повноцінному дослідженню, що призводить до звинувачень експертної служби в корупції.

У МВС вважають, що така ситуація, залишає "вікно" для "кримінального" та нерозмитненого автомототранспорту. Злочинці "перебивають" номери, а потім продають їх нічого непідозрюючим українцям.

Судові рішення про призначення автотехнічної експертизи можна знайти в VERDICTUM за посиланням. Адвоката чи юриста, який допоможе оскаржити неправомірні дії слідчих, ви можете знайти в Національному юридичному каталозі України

Згідно з проектом експертне дослідження не проводитиметься:

- при реєстрації нових транспортних засобів;

- перереєстрації транспортних засобів у зв'язку зі зміною найменування і адреси місцезнаходження юридичних осіб, ПІБ, місця проживання фізичних осіб, що є власниками транспортних засобів;

- встановленні ГБО;

- видачі тимчасового реєстраційного талона при передачі права користування та/або розпорядження транспортними засобами;

- вибраковуванню їх в цілому.

Очікується, що прийняття запропонованих змін сприятиме протидії незаконному обігу викрадених або нелегально ввезених в Україну транспортних засобів.

Читайте також:

ДТП: як варто діяти

ВС пояснив, коли водій може уникнути адміністративної відповідальності

Поліція може евакуювати авто лише із фото- або відео фіксацією

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини