Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новонароджених українців з нового року можна буде реєструвати онлайн

13 серпня 2019, 09:45
7512
0
Реклама

Уряд Володимира Гройсмана дав старт роботі чергової прогресивної електронної послуги від держави «єМалятко». Завдяки їй батьки новонароджених зможуть отримати 10 сервісів, пов'язаних з народженням дитини, подавши усього одну заявку. Про це повідомив Міністр юстиції Павло Петренко на засіданні Уряду.

«Ми презентуємо урядову ініціативу, яка була розроблена нашою командою. Вона передбачає запуск з 1 січня 2020 року системи «єМалятко», яка дасть можливість українським батькам без бюрократії отримати від держави 10 базових послуг, пов'язаних з народженням дитини», - зазначив очільник Мін'юсту.

Завдяки новому сервісу можна буде здійснити наступне:

- зареєструвати народження дитини, його місце проживання;

- призначити державні виплати при народженні дитини;

- внести відомості про дитину до реєстру пацієнтів;

- внести відомості до реєстру платників податків;

- отримати посвідчення батьків багатодітних сімей;

- призначити допомоги дітям, які виховуються в багатодітних родинах та інші важливі послуги.

Власники сучасних мобільних телефонів чи комп'ютерів зможуть уникнути спілкування з чиновниками, адже сервіс можна буде отримати не лише у будь-якому з понад 700 створених Урядом центрів надання адміністративних послуг або пологових будинках, а й в електронному форматі.

«Запуск цієї ініціативи дасть можливість українським батькам через смартфон отримати всі сервіси держави, пов'язані з народженням малюка», - додав Павло Петренко.

Він зауважив, що раніше Уряд Володимира Гройсмана подав до Парламенту законопроект, який на рівні закону має закріпити запровадження проекту. Однак, розуміючи, що підготовка закону і технічної сторони запуску сервісу потребує певного часу, Уряд своїм рішенням запровадив пілотний проект «єМалятко», який дасть можливість згуртуватися і підготувати до початку 2020 року всі технічні рішення, потрібні для запуску ініціативи вже з 1 січня наступного року.

Читайте також: Пенсію в Україні тепер можна оформити онлайн

Вас може зацікавити: Нова податкова служба стане онлайн-сервісом для підприємців

В Україні запустили бота-бухгалтера ReporTax для ФОП, який вміє розраховувати та сплачувати податки, а також подавати звітність в держоргани.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини