Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

10 найбільш затребуваних професій у містах-мільйонниках

16 серпня 2019, 09:38
3344
0
Реклама

Затребуваність професії зовсім не означає, що роботодавці готові платити таким фахівцям високі зарплати. Так, наприклад, представники робочих спеціальностей - затребувані кандидати, однак середня запропонована їм зарплата нижче очікуваної. Про це повідомляє Мінфін.

Вакансії в Києві

Середня зарплата по Києву в півтора рази вище середньоукраїнської. Наприклад, зарплата київських шеф-кухарів в другому кварталі нижче, ніж у одеських (і навіть харківських) колег. Швидше за все, причина криється в курортному сезоні, який і приніс одеських гуру смачної їжі на зарплатний олімп. Що стосується інших спеціальностей, Київ лідирує за розміром зарплати практично у всіх категоріях.

Вакансії в Одесі

Найбільше з найбільш затребуваних спеціальностей в Одесі отримують водії - 19,5 тис. грн. При цьому ця цифра - більше запитуваної на 6 тис. грн.

Вакансії у Харкові

«Фішка» харківської десятки - продажи по телефону, не дуже затребувані в інших регіонах. Проте це єдиний український мегаполіс, де в топ-10 немає вакансії водія. У Харкові досить скромний рівень зарплат. Навіть айтішникам пропонують набагато менше, ніж в інших містах: київські веб-розробники можуть розраховувати в середньому майже на 39 000 грн, львівські - майже на 30 000 грн, а харківські - всього лише на 22,5 тис.

Вакансії у Львові

Як уже зазначалося, у Львові один з найвищих в країні рівень заробітної плати IT-фахівців. Крім того, дохід у бухгалтерів тут майже на 1000 грн вище, ніж у їхніх колег з Харкова і Дніпра.

Вакансії у Дніпрі

Дніпро - єдиний великий обласний центр, де в десятку потрапили фінансові консультанти. В цілому на тлі інших міст-мільйонників зарплати учасників рейтингу виглядають досить скромно. Наприклад, дніпровський продавець може розраховувати на 8,5 тис., Харківський або львівський заробляє на 400-500 грн більше, одеситу перепадає майже 10 тис., А київські продавці отримують 11 тис. грн. Тільки зарплата для робочих спеціальностей на виробництві в Дніпрі вище, ніж в Харкові або Львові, - така вже специфіка міста.

Читайте також:

Новий Трудовий кодекс: бізнес пропонує збільшити відпустку та спростити процедуру звільнення

На Платформі ЛІГА:ЗАКОН з'явився новий сервіс - Національний юридичний каталог України. Сервіс створений для самозайнятих і корпоративних юристів, а також для тих, хто хоче отримати юридичні послуги.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини