Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінрегіон пропонує переобладнати дитячі палати в лікарнях

19 серпня 2019, 10:30
346
0
Реклама

Мінрегіон спільно з МОЗ розробляє проект нових ДБН щодо будівництва дитячих лікарень. Про це розповів заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

Такі палати повинні мати необхідне обладнання, спальні місця, як для пацієнта, так і для його батьків, а також окремі туалет і душ в кожній палаті з можливістю безперешкодного доступу до них для всіх груп населення, в тому числі, людей з інвалідністю та інших маломобільних груп. Також нові норми зобов'яжуть облаштовувати в лікарнях публічні приміщення: холи, рецепції, прийомні відділення, кафе, аптеки, місця для дитячих колясок, зони очікування.

Парцхаладзе підкреслив, що такі зміни - це комфорт маленьких пацієнтів і спокій їх батьків, які зможуть бути поруч зі своєю дитиною.

«Коли дитина потрапляє в лікарню - це стрес як для самої дитини, так і для її батьків, який ще й в декілька разів посилюється тими умовами, які існують зараз в більшості українських лікарень. Адже вони зовсім не відповідають сучасним вимогам. І зазвичай це палати, в яких перебувають одразу декілька дітей, туалет і душ лише один на поверх. Крім того, батьків немає поруч. Що пропонується? Передбачати в дитячих лікарнях палати з одночасним перебуванням дитини з батьками. Звичайно, що все це буде залежати від відділення, в якому перебуває дитина, та від її захворювання, але де це буде дозволено і можливо робити, то обов'язково це передбачати», - сказав він.

Ми нагадаємо, що згідно з уже введеними в дію новими ДБН, кожна стоянка повинна бути обладнана зарядкою для електромобілів.

Читайте також:

- З 1 вересня учні молодших класів будуть носити жилети безпеки

- Невакцинированные дети не смогут посещать детские садики и школы - Минздрав

- Новонароджених українців з нового року можна буде реєструвати онлайн

Якщо ви вирішили відкрити власну компанію в Україні, ви можете зареєструвати ТМ за допомогою PatentBot - інноваційного партнерського сервісу ЛІГА:ЗАКОН. Сервіс доступний цілодобово. Ознайомитися з сервісом можна за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини