Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

В новій митній службі запустять електронну систему скарг

21 серпня 2019, 14:26
376
0
Реклама

20 серпня у Торгово-промисловій палаті України відбулась робоча зустріч бізнес-спільноти із Главою Державної митної служби Максимом Нефьодовим.

Раніше ми писали про те, що фіскалів розділили на податківців і митників. Главою ДМС Кабмін призначив Максима Нефьодова.

Керівник ДМС розповів про пріоритети для роботи служби, а також про чинники, які можуть негативно вплинути на цю роботу.

«За перший місяць роботи я поки не побачив для себе якихось неочікуваних проблем і не побачив речей, з якими за якийсь час системної роботи не можна би було впоратись», - розповів він.

В той же час Нефедов вказав на системні ризики, які могли б завадити ефективній роботі митної служби. Вони можуть мати місце у випадку, якщо не відбудеться:

- формування ефективного і технократичного Уряду. «Митниця - це орган, який виконує політику і, відповідно, без тісної зв'язки з міністерствами та службами і також без ефективних реформ, які проводяться у суміжних органах (у прикордонників, у фітосанітаріїв, у екологів) обійтись не можна», - зазначив він;

- підняття зарплат для митників і збільшення фінансування для митної служби.

Найбільшими пріоритетами на наступний рік, за його словами, будуть три канали роботи:

- поштові перевезення;

- автомобільні перевезення на західному кордоні;

- контейнерні перевезення в портах.

«Розумію, що є й інші проблеми, але це те, що буде у фокусі, і добре, щоб нам на ці три історії вистачило ресурсів. Також треба розуміти, що вони взаємопов'язані і їх не можна вирішувати окремо», - зазначив керівник ДМС.

Читайте також: з податківців знімуть правоохоронні функції.

Нагадаємо, що в Україні запустили бота-бухгалтера ReporTax для ФОП, який вміє розраховувати та сплачувати податки, а також подавати звітність в держоргани.

«Ми працюємо над об'єднанням митниць в єдину юридичну особу для того аби уникнути питання цієї нездорової конкуренції між цими ж митницями за рахунок невідомо чого. Ми працюємо над тим щоб створювати центри компетенцій для того аби був єдиний підхід стосовно класифікації, єдиний підхід стосовно вартості, складні кейси піднімалися від рядового інспектора до центру компетенцій, де будуть зосереджені люди, які мають профільні знання в цій сфері», - повідомив Нефедов.

Глава ДМС розповів, що з початку його призначення отримав більше 1 тис. скарг, більшість з яких стосувалися розмитнення автомобілів. Однак він зазначив, що йому прийшло тільки два кейси, де є реальна фабула, яку можна перевірити та відповідно відреагувати. За його словами, один із таких кейсів вже направлено у правоохоронні органи.

«В планах запустити електронну систему скарг, в якій можна буде залишити скаргу онлайн і відстежувати статус її обробки», - зазначив Нефьодов.

Нагадаємо, що дізнатись про потрапляння компанії у графіки планових перевірок державних органів нагляду та контролю можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Крім того, сервіс дозволяє перевірити інформацію щодо сплати податків вашими контрагентами та можливе їх включення до санкційних списків України, ЄС, США та інших країн. Сервіс можна протестувати.

Раніше ми писали про те, що в Україні пропонують змінити порядок проходження митного контролю для автомобілів, а також скласти єдину базу вартості розмитнення автомобілів.

Читайте також:

- Процедурні перевірки податківців - шанс платника податків

- ТОП-5 судових рішень у податкових спорах за 2019 рік

- Чому важливо перевіряти контрагентів перед укладенням угоди?

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини