Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для вантажівок проїзд по дорогах України може стати платним

28 серпня 2019, 09:45
674
0
Реклама

В Укравтодорі пропонують запровадити плату за проїзд по дорогах для великовантажного транспорту. Про це в інтерв'ю Інтерфакс-Україна сказав в.о. глави Укравтодору Славомір Новак.

На думку Новака, плата за проїзд по дорогах України буде серйозною законодавчою зміною, яка істотно поліпшить стан доріг в країні. Це одна з ініціатив по імплементації в Україні інтелектуальних транспортних систем: системи автоматичного зважування в русі, фотофіксації перевищення швидкості, аналізу трафіку за допомогою камер та tolling, тобто збір з великовантажного транспорту за проїзд по дорогах України.

"Потрібно ухвалити закон, який врегулює питання цього збору. Нам украй необхідно запровадити додаткове джерело фінансування дорожнього фонду. Існує європейський принцип: фури, особливо ті, які заробляють на перевезеннях, мають більше платити за проїзд по дорогах", - відмітив Новак.

Читайте також:

ТОП-10 новин для автомобілістів

Чому важливо перевіряти контрагентів/партнерів перед укладенням угоди?

Нагадаємо, перевірити вашого контрагента на благонадійність, зокрема, компанію з перевезення вантажів можна з допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини