Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дубілет розповів про перші перемоги в боротьбі з рейдерством

2 вересня 2019, 12:30
1311
0
Реклама

Так, Дмитро Дубілет розповів, що першою перемогою стало те, що відкриті дані про юридичних осіб в Єдиному державному реєстрі почали публікуватися щодня, а не щотижня.

«Часто рейдерство виражається в тому, що у компанії раптом змінюються власники або директори в той час, як реальні власники про це нічого не знають. В Україні є кілька компаній, які дозволяють відслідковувати такі зміни. Якщо раніше жертва рейдерства могла дізнатися про несподівані зміни в своїй компанії з запізненням до тижня (за цей час компанію можуть "віджати" ще більше - забрати активи, перепродати і т.д.), то тепер затримка буде до одного дня », - пояснив Дубілет.

Одна з таких компаній - ЛІГА:ЗАКОН. Її сервіси SMS-маяк та SMS-маяк Земля допоможуть оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS- повідомлення, електронним листом, або ж через повідомлення в кабінеті користувача). Актуальну та достовірну інформацію про компанії з держреєстрів також містить сервіс CONTR AGENT. Оформити заявку на тестовий доступ до сервісу можна за посиланням

Міністр порекомендував всім власникам бізнесу безкоштовно підписатися на один з таких сервісів «щоб спати трохи спокійніше».

Другою перемогою за словами Дубілета стала можливість подавати скарги в Антирейдерську комісію в електронній формі через iGov.

«Ми створили на iGov форму, яку майже неможливо заповнити так, щоб її відхилили за формальними ознаками (можна навіть заповнити без юристів!). Більш того, вона надходить в роботу комісії миттєво!» - пише новий міністр.

Таким чином, якщо «віджали» бізнес, то тепер бізнесмени:

1. Можуть дізнатися про це набагато раніше.

2. Оперативно подати скаргу в комісію, яка майже одразу може провести засідання і "відкотити" шахрайську схему.

В кінці Дубілет додав, що його команда усвідомлює, що такі заходи допомагають боротися з наслідками рейдерства, проте вони прагнуть до того, щоб рейдерства не було як такого.

Читайте також: Як захистити бізнес в наші дні: поради юристів для CEO і власників компаній

Вас може зацікавити: Антирейдерські Зе-ініціативи та їх шанси на життя

Якщо ви вирішили відкрити власну компанію в Україні, ви можете зареєструвати ТМ за допомогою PatentBot - інноваційного партнерського сервісу ЛІГА:ЗАКОН. Сервіс доступний цілодобово. Ознайомитися з сервісом можна за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини