Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податки з продажу нерухомості та автомобілів хочуть збільшити більше ніж втричі

6 вересня 2019, 10:53
5711
0
Реклама

Дохід, отриманий від продажу одного житлового будинку або квартири на рік, які є у власності продавця понад три роки, не оподатковується. Якщо ж одна з цих умов не виконується, то з отриманого доходу потрібно заплатити ПДФО за ставкою 5% та військовий збір - 1,5%. Це передбачено чинними нормами Податкового кодексу.

Однак законопроектом № 1210 пропонується змінити такі правила.

Зокрема, дохід, отриманий від продажу протягом звітного податкового року третього та наступних об'єктів нерухомості, зазначених у п. 172.1 Податкового кодексу, або від продажу другого та наступних об'єктів нерухомості, не зазначених в цьому пункті, підлягає оподаткуванню за ставкою, визначеною п. 167.1 ПК, тобто 18%. У такому ж порядку оподатковуватимуть дохід від продажу (обміну) об'єкта незавершеного будівництва.

За такою ж ставкою (18%) планують оподатковувати дохід, отриманий від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року третього та наступних об'єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда або іншого транспортного засобу.

Вам також буде цікаво:

- Нефьодов показав, як буде виглядати головний апарат митниці

- Зеленський доручив до кінця року ухвалити закон про ринок землі та новий Трудовий кодекс

- Для сплати податків, зборів і ЄСВ хочуть запровадити єдиний рахунок у 2020 році

В Україні запустили бота-бухгалтера ReporTax для ФОП, який вміє розраховувати та сплачувати податки, а також подавати звітність в держоргани.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини