Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 важливих для бізнесу подій тижня

13 вересня 2019, 17:45
884
0
Реклама

1. Скасування відповідальності за фіктивне підприємництво

З Кримінального кодексу планують виключити статтю про фіктивне підприємництво. Відповідний законопроект № 1080 прийнято за основу. Декриміналізація фіктивного підприємництва дозволить розглядати створення або придбання підприємств з метою прикриття незаконної діяльності як готування до злочину.

Детальніше

2. Закупівлі на суму більше 50 тис. грн зобов'яжуть проводити через Prozorro

Планується викласти в новій редакції Закон "Про публічні закупівлі". Зокрема, ввести поняття "спрощених" закупівель - закупівлі товарів, робіт і послуг на суму від 50 до 200 тис. грн, які обов'язково проводитимуться через Prozorro. Відповний законопроект № 1076 прийнято за основу.

Детальніше

3. Депутати схвалили зміни до Податкового кодексу про застосування РРО

Верховна Рада прийняла за основу законопроекти № 1073 і № 1053-1. Згідно з проектами використовувати РРО будуть усі ФОП (крім 1 групи), об'єм доходу яких впродовж календарного року перевищує 1 млн. грн, крім того, планується впровадження програмних РРО. Державна регуляторна служба розкритикувала таке рішення і повідомила, що ухвалення цих законів може коштувати бізнесу 22,35 млрд. грн.

Детальніше

4. За перевантажені фури доведеться платити штрафи до 34 тис. грн

Депутати підтримали впровадження автоматичного вагового контролю транспортних засобів з метою збереження автомобільних доріг. Відповідний Закон (проект № 1047) прийнято на засіданні ВР 11 вересня. Законом також вводяться штрафи за перевищення встановлених габаритно-вагових норм.

Детальніше

5. В Україні не робитимуть "шампанське" та "коньяк"

Верховна Рада 11 вересня прийняла за основу законопроект № 1065 про внесення змін до законодавчих актів про удосконалення правової охорони географічних зазначень. Прийняття проекту в цілому забезпечить виконання зобов'язань України у сфері європейської інтеграції в частині узгодження вимог чинного законодавства про охорону прав на географічні вказівки з правом Євросоюзу.

Детальніше

6. Депутати підтримали реформи у будівельній галузі

Верховна Рада 11 вересня схвалила в першому читанні за основу законопроекти №1052 і № 1081, які були визначені Президентом України як невідкладні. Проекти спрямовані на діджиталізацію адміністративних та інших послуг у сфері будівництва, а також вдосконалення розробки будівельних норм.

Детальніше

Нагадаємо, що перевірити вашого контрагента на благонадійність і здійснювати його подальший моніторинг можна з допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

7. Банки зобов'яжуть вказувати усі витрати споживача по кредиту

Верховна Рада прийняла за основу законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно захисту прав споживачів фінансових послуг"(№ 1085-1). Банки хочуть зобов'язати розкривати на своїх сайтах і в рекламі інформацію про реальну вартість фінансових продуктів і послуг. Це має захистити клієнтів від оманливо вказаних процентних ставок за кредитами. Також законопроект пропонує заборонити нав'язування клієнтам непотрібних послуг і зміну договорів без попередження.

Детальніше

8. Звітність по ЄСВ і НДФЛ планують об'єднати та відкрити єдиний рахунок для сплати податків

Верховна Рада прийняла за основу законопроекти № 1057 і № 1072, які розроблені з метою уніфікації процедур заповнення і представлення платниками податків звітності. Проектами запропоновано внести зміни до ПКУ і Закону про ЄСВ, завдяки яким буде введено єдину звітність з ЄСВ і ПДФО. 13 вересня Рада прийняла за основу проект закону № 1049 і пов'язаний з ним проект № 1051, якими передбачається введення єдиного рахунку для сплати податків і зборів (окрім ПДВ і акцизного податку з реалізації палива і спирту етилового).

Детальніше

9. В Україні буде два регулятори ринку фінансових послуг

Рада ухвалила Закон про "спліт". На засіданні 12 вересня Верховна Рада прийняла в цілому техніко-юридичними правками Закон по вдосконалення функцій з державного регулювання ринків фінансових послуг (проект № 1069-2). НКЦПФР і НБУ переберуть частину повноважень Нацкомфінпослуг. Інші послуги візьме на себе НБУ.

Детальніше

10. Депутати ухвалили за основу антирейдерський законопроект

Договори про відчуження корпоративних прав треба буде засвідчувати у нотаріуса. На засіданні 12 вересня Верховна Рада прийняла за основу законопроект № 1056-1 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно захисту права власності". Крім того, впроваджується принцип одночасності здійснення нотаріальної дії і державної реєстрації прав, коли реєстраційна дія проводиться нотаріусом, який засвідчив відповідний документ відносно речового права.

Детальніше

При інвестуванні в нерухомість важливо знати про можливу зміну власника, запоруку, арешті нерухомості і землі зокрема. Для цього ЛІГА:ЗАКОН створила спеціальний сервіс SMS- МАЯК. З його допомогою про зміни в реєстрі нерухомості можна оперативно дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом, а також повідомленням в кабінеті користувача. Для отримання попереджуючої інформації про зміну майнових прав на земельні ділянки можна скористатися сервісом SMS-МАЯК ЗЕМЛЯ.

На Платформі ЛІГА:ЗАКОН з'явився новий сервіс - Національний юридичний каталог України Liga:BOOK. Сервіс створений для юристів, а також для тих, хто хоче отримати юридичні послуги.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини