Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати планують зменшити штрафи Держпраці та скасувати ЄСВ

25 вересня 2019, 15:37
13046
0
Реклама

Голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики і захисту прав ветеранів Галина Третьякова повідомила, що на першому пленарному тижні у жовтні може бути прийнятий законопроект щодо зменшення штрафів на бізнес, які зараз становлять близько 125 тис. грн. Про це вона сказала під час спілкування з журналістами у кулуарах форуму "Порядок денний нового парламенту: діалог громадянського суспільства, бізнесу та влади".

Детальніше про цей законопроект читайте тут

Водночас депутат вказала, що влада планує встановити поступове зростання штрафів для роботодавців, які офіційно не працевлаштовують працівників.

"Спочатку це буде просто попередження роботодавця, а якщо порушення буде повторюватися, то штраф буде на рівні 16 тис. грн і потім буде збільшуватися. Тобто зразу не буде застосовуватись максимальна сума і відповідно це не буде провокувати корупцію між чиновниками", - роз'яснила Галина Третьякова.

Також у команді Президента планують провести реформу Фонду соціального страхування та скасувати єдиний соціальний внесок. Ухил хочуть зробити в сторону приватного страхування на випадок настання страхових подій.

Третя важлива новина - подання до парламенту Трудового кодексу, який має прийти на зміну КЗпП. Це буде принципово новий документ, який відрізнятиметься від Трудового кодексу, що вже був ухвалений у першому читанні Верховною Радою попереднього скликання. Очікується, що проект Трудового кодексу має стати дуже ліберальним для роботодавців. Взамін за обмеження прав найманого працівника роботодавцям доведеться активно долучитися до створення другого, накопичувального, рівня пенсійного забезпечення.

Щодо Держбюджету-2020, то його планується ухвалити в поданій редакції, а надалі вносити до нього зміни.

Крім того, голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха вказав, що вже прийнято і незабаром почне діяти Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України «Про стандартизацію» (№ 1068). Детальніше про нього читайте тут.

Також ведеться робота над перезапуском Експертно-кредитного агентства для підтримки високотехнологічного експорту, йдеться також про мікрокредитування і нові ринки капіталу.

«Таких ініціатив багато: законопроект про оренду державного і комунального майна, в якому закладені абсолютно нові принципи; законопроект про концесію, який дозволить ефективно розпоряджатися майном - не тільки приватизовувати і здавати в оренду, а й передавати в концесію такі неефективні об'єкти як, наприклад, порти. Скасовується список об'єктів, які не підлягають приватизаці», - додав Дмитро Наталуха.

Перевірте ваших українських партнерів і контрагентів за допомогою тестового доступу в сервіс CONTR AGENT.

Читайте також:Трудові ризики роботодавців: Держпраці та інші тренди и ТОП-5 позицій судів у спорах з Держпраці

ЛІГА:ЗАКОН запрошує представників бізнесу взяти участь у конференції Safe Side 2.0, яка відбудеться 9 жовтня. Детальніше про захід за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини