Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для виїзду за кордон дитині необхідний закордонний паспорт: як і де його оформити

9 жовтня 2019, 15:30
120655
0
Реклама

Раніше для перетину кордону з дітьми їх вписували в закордонний паспорт батьків. Однак з 2015 року відбулися зміни, відповідно до яких, для виїзду за кордон дитині потрібен закордонний паспорт. Про це нагадали в Державній міграційній службі.

Такий документ можна виготовити, починаючи з народження дитини. Дійсний дитячий закордонний паспорт протягом 4 років. І лише з 16 років паспорт оформлюється вже на 10 років.

Як оформити?

Необхідно звернутися до будь-якого територіального підрозділу міграційної служби, не обов`язково за місцем реєстрації.

Підлітки старше 16 років можуть приходити самостійно, а до цього віку - з одним із батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників. У Міграційній службі зазначили, що зараз не потрібно дозволу від другого з батьків і його документи. Також не потрібно документів, що свідчать про розлучення або про позбавлення батьківських прав.

Дитину будь-якого віку можуть сфотографувати в підрозділі міграційної служби при подачі документів. Однак якщо у дитини віком до 12 років із фотографуванням виникають проблеми, то можна принести фотокартку, яка відповідає таким вимогам:

- розмір: 10х15 см;

- містить 70% обличчя;

- чіткі контури;

- білий фон, ніяких сторонніх предметів;

- без дефектів.

Читайте також:виїзд дитини за кордон: список обов'язкових документів

Які документи потрібні для оформлення?

Для оформлення паспорта вам знадобляться такі документи:

- оригінал свідоцтва про народження;

- ідентифікаційний код (якщо є);

- паспорт громадянина України у формі ID-картки (обов'язкова при оформленні, починаючи з 14 років);

- якщо батьки або один із батьків дитини на момент її народження були іноземцями або особами без громадянства, також подається довідка про реєстрацію особи громадянином України (у разі оформлення паспорта вперше із застосуванням засобів Реєстру).

Щоб транслітерація у дитячому паспорті не відрізнялася від перекладу прізвища у паспорті батьків, працівників служби потрібно повідомити про наявність закордонного паспорта.

Яка вартість?

Вартість дитячого закордонного паспорта становить 682 грн при оформленні за 20 робочих днів. Для оформлення цього документу за 7 робочих днів доведеться заплатити 1034 грн.

Забрати готовий документ може один з батьків (зі своїм паспортом та свідоцтвом про народження дитини). Починаючи з 12 років - присутність дитини обов`язкова для сканування відбитків пальців.

Раніше ми писали про те, що новонароджених українців з нового року можна буде реєструвати онлайн.

В Україні запустили бота-бухгалтера ReporTax для ФОП, який вміє розраховувати та сплачувати податки, а також подавати звітність в держоргани.

На Платформі ЛІГА:ЗАКОН з'явився новий сервіс- Національний юридичний каталог України Liga:BOOK. Сервіс створений для юристів, а також для тих, хто хоче отримати юридичні послуги.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини