Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запуск e-квитка в Києві можуть відкласти на півроку

19 жовтня 2019, 10:19
927
0
Реклама

З 1 листопада весь муніципальний громадський транспорт столиці повинен був перейти на безготівкову оплату проїзду за допомогою Kiev Smart Card, проте запуск доведеться відкласти.

Про це стало відомо під час засідання комісії Київради з питань транспорту, зв'язку та реклами. За словами директора Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрія Назарова, з технічного боку для цього вже майже все готово. Однак залишаються невирішеними питання перевезення деяких категорій пасажирів, що заважає повністю запустити електронний квиток.

До цих категорій входять школярі та студенти, а також пільговики з інших міст. Юрій Назаров повідомив, що для того, щоб забезпечити безкоштовний проїзд школярам, необхідно видати їм картки учня: «Таких карток потрібно більше 300 тис., вони обійдуться в 30 млн. грн, але гроші на це поки не виділені».

Тому столична влада розглядає варіант продовження термінів тестової експлуатації системи електронного квитка. Затримка запуску електронного квитка може затягнутися на 3-6 місяців.

Читайте також:

Систему електронного запису до дитсадків модернізують

Ryanair розпродає квитки на рейси з України від 10 євро

ЛІГА:ЗАКОН запрошує юридичні фірми взяти участь у всеукраїнському рейтингу ринку юридичний послуг LIGA ZAKON AWARDS 2019. Детальніше про рейтинг тут

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини