Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці можуть без попередження проводити перевірки щодо працевлаштування та виплати зарплат

24 жовтня 2019, 10:30
3161
0
Реклама

Контролюючі органи мають право проводити документальні (планові або позапланові; виїзні або невиїзні) та фактичні перевірки. Про це нагадали в Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області.

Відповідно до Податкового кодексу, фактичною вважається перевірка, що здійснюється за місцем фактичного провадження платником податків діяльності, розташування господарських або інших об'єктів права власності такого платника.

Така перевірка здійснюється, зокрема, щодо оформлення трудових відносин з працівниками.

Фактична перевірка здійснюється без попередження платника податків. Вона проводиться на підставі рішення керівника (його заступника або уповноваженої особи) контролюючого органу, оформленого наказом, копія якого вручається платнику податків або його уповноваженому представнику.

Підстави проведення

Фактична перевірка може проводитися, зокрема, у разі наявності та/або отримання в установленому законодавством порядку інформації про використання праці найманих осіб без належного оформлення трудових відносин та виплати роботодавцями доходів у вигляді заробітної плати без сплати податків до бюджету.

Під час її проведення перевіряються:

- наявність належного оформлення трудових відносин;

- ведення обліку роботи, виконаної працівником, обліку витрат на оплату праці;

- відомості про оплату праці працівника.

Під час перевірки платник податків зобов'язаний надати всі документи, що належать або пов'язані з її предметом. Такий обов'язок виникає після початку перевірки.

Читайте також:

До чого готуватися ФОПам: головні нововведення законів про РРО

Що буде, якщо фізособа-підприємець вчасно не сплатить ЄСВ і ЄП?

За борги по сплаті ЄСВ можуть заборонити виїзд за кордон

Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook, щоб бути в курсі важливих змін для бізнесу в Україні, а також на розсилку і отримуйте щотижневий дайджест найважливіших ділових новин.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини