Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До 1 серпня 2020 року всі сільгоспземлі внесуть у Держгеокадастр

12 листопада 2019, 09:00
502
0
Реклама

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив про те, що до 1 серпня 2020 року всі землі сільгосппризначення мають бути внесені у Держгеокадастр. Про це політик заявив на нараді з питань реформування діяльності Держгеокадастру.

"До 1 серпня наступного року на публічну карту, в Держгеокадастр, повинні бути внесені абсолютно всі землі сільськогосподарського призначення. Не може бути й мови про будь-який ринок земель, поки в базі немає даних ", - сказав він.

Як продемонстрував на презентації під час наради заступник голови Держгеокадастру Олександр Краснолуцький, оновлений Держгеокадастр відображає інформацію про ліси, прибережні території і інші об'єкти. Також заступник голови пообіцяв додати інформацію про пам'ятки нерухомої культури і ландшафні парки.

Також прем'єр додав, що по всій теритогії України буде проведена масштабна ортфотозйомка. За словами Гончарука, нові зображення будуть набагато кращої якості, ніж ті, які є зараз.

У планах Державної служби з питань картографії - відзняти 2 області вже до кінця 2019 року, а повна зйомка завершиться до початку 2021.

Читайте також:

- Кабмін запустив сайт про земельну реформу

- Зеленський поставив Уряду завдання, які необхідно виконати у стислі терміни

Уберегти майно від рейдерів допоможуть сервіси SMS-маяк і SMS-маяк Земля, за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS - повідомленняv, електронним листом, або ж через повідомлення в кабінеті користувача).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини