Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За установку ГБО на автомобіль можна отримати податкову знижку

20 листопада 2019, 16:16
40128
0
Реклама

У ДФС нагадали, що автовласники, які переобладнали свої автомобілі для роботи на скрапленому газу чи біопаливі, можуть отримати від держави часткову компенсацію своїх витрат у вигляді податкової знижки. Це регламентовано пп.166.3.7 Податкового кодексу України.

До податкової знижки включаються витрати, підтверджені відповідними квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів, робіт або послуг і їх покупця чи отримувача.

У зазначених документах обов'язково має відображатись вартість таких товарів, робіт або послуг і строк їх надання.

Процедуру переобладнання транспортних засобів встановлено Порядком, затвердженим постановою Кабміну від 21 липня 2010 року №607. Відповідно до п.13 Порядку №607 після переобладнання транспортного засобу власник або його представник обирає організацію з оцінки відповідності та подає заяву про проведення оцінювання відповідності переобладнаного транспортного засобу вимогам правил, нормативів і стандартів. За результатами такого оцінювання видається сертифікат відповідності.

Перевірте оціночну або страхову компанію за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Оформити заявку на тестовий доступ можна тут.

Отже, фізична особа, яка здійснила переобладнання транспортного засобу та використовує біопаливо (біоетанол, біодизель, стиснутий або скраплений газ та інші види біопалива) з метою отримання податкової знижки має подати до податкової за місцем проживання декларацію про майновий стан та доходи із зазначенням номеру розрахункового рахунку для зарахування коштів та додати до неї:

документи, які підтверджують витрати, здійснені для переобладнання транспортного засобу;

сертифікат відповідності для транспортного засобу, що був переобладнаний;

свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (технічний паспорт).

Граничний термін подання декларації для реалізації права на податкову знижку за 2018 рік - 31 грудня 2019 року. Право на отримання податкової знижки у 2019 році щодо витрат, понесених у 2018 році, на наступний рік не переноситься.

Нагадаємо, податкова знижка - це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати.

Ви юрист і надаєте юридичні (нотаріальні) послуги? Перевірте чи є ваші дані в Національному професійному юридичному каталозі Liga:BOOK?

Читайте також:

Для перевірки посвідчення водія інспектор поліції не зобов'язаний доводити законність зупинки авто

ТОП-10 новин для автомобілістів

Змінено методику оцінки авто та збитків від ДТП

Зверніть увагу: Як зареєструвати автомобіль: процедура, вартість, документи

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини