Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд соцстраху зупинив виплату лікарняних та допомоги по вагітності (оновлено)

21 листопада 2019, 09:00
1460
0
Реклама

20 листопада 2019 року Фондом соціального страхування України вимушено призупинено перерахування коштів для виплати матеріального забезпечення застрахованим особам. Про це повідомила прес-служба Фонду.

Йдеться про допомогу по тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворою дитиною), допомога по вагітності та пологах і допомога на поховання.

Фінансування тимчасово не здійснюється у зв'язку із закінченням кошторисних призначень.

«За діючим законодавством Фонд не може перерахувати кошти за кожним з напрямів фінансування більше, ніж затверджено в бюджеті Фонду на 2019 рік, прийнятому Кабінетом Міністрів України. За напрямом матеріального забезпечення заплановані на рік видатки було вичерпано 19 листопада. Кошти на рахунках є, але з сьогоднішнього дня ми не маємо права їх перерахувати до внесення змін до річного бюджету», - прокоментував директор виконавчої дирекції Фонду Євген Баженков.

Проте пан Баженков відзначив, що проект змін вже напрацьований, щойно Кабінет Міністрів прийме зміни, виплати буде відновлено.

Знайти юриста в своєму регіоні можна за допомогою Національного юридичного каталогу України Liga:BOOK. Сервіс створений для юристів, а також для тих, хто хоче отримати юридичні послуги.

У Мінсоцполітики повідомили, що залишки на рахунку Фонду становлять 429.4 млн грн, що є достатнім для проведення необхідних виплат у поточному місяці, тому Міністерство вважає цю ситуацію неприйнятною та докладе усіх зусиль для якомога швидшого вирішення ситуації та гарантує поновлення виплат.

Детальніше про цю ситуацію буде повідомлено сьогодні на брифінгу для ЗМІ.

Мінсоцполітики гарантує продовження штатного режиму виплат застрахованим особам, які здійснює ФСС. Про це заявив заступник Міністра Олег Коваль на брифінгу для ЗМІ.

"Кожного дня до Фонду соціального страхування надходить від 60 до 250 млн грн. Вчора на рахунках фонду було 429 млн грн, а сьогодні вже 550 млн грн. Тобто гроші у них є. Хочу запевнити, що Мінсоцполітики забезпечить здійснення виплат, як тільки ми врегулюємо питання з керівництвом Фонду", - наголосив Олег Коваль.

За словами заступника Міністра, заява про призупинення виплат Фондом соціального страхування є особистою ініціативою поновленого керівника Фонду Євгена Баженкова.

Читайте також:

Кияни зможуть отримати додаткову матеріальну допомогу при народженні дітей

Верховний Суд роз'яснив, як підтверджується стаж роботи без запису у трудовій книжці

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини