Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зняти готівку з карток можна буде на касах супермаркетів

27 листопада 2019, 09:00
2180
0
Реклама

Національний банк України оприлюднив для громадського обговорення проект постанови Правління «Про затвердження Змін до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні», яким пропонує надати можливість власникам електронних платіжних засобів у разі потреби отримувати готівку з кас підприємств торгівлі, громадського харчування та тих, які надають послуги, якщо вони застосовують реєстратори розрахункових операцій (РРО).

НБУ вважає, що це рішення сприятиме детінізації економіки, подальшому розвитку безготівкового сегменту та зростанню фінансової інклюзії громадян загалом.

Варто зауважити, що проект встановлює саме право підприємства, його відокремленого підрозділу чи фізичної особи - підприємця на надання власникам електронних платіжних засобів послуги з видачі готівки, а не обов'язку. Умовами надання такої послуги є:

1) наявність платіжного терміналу (у тому числі з'єднаного чи поєднаного з РРО);

2) можливість надання такої послуги згідно з правилами відповідної платіжної системи;

3) друкування квитанції платіжного термінала (або розрахункового документа, у тому числі, але не виключно, з надсиланням електронного розрахункового документа на наданий такою особою абонентський номер або адресу електронної пошти);

4) відображення операції з видачі готівкових коштів держателям електронних платіжних засобів у книзі обліку розрахункових операцій або розрахунковій книжці у разі їх використання.

Таким чином, надання вказаної послуги в разі прийняття даного проєкту здійснюватиметься за умови виконання всіх наведених умов, якщо сам суб'єкт господарювання прийме таке рішення, за рахунок наявної у нього готівкової виручки або готівки, отриманої з банку.

Все, що вам необхідно знати про податки, нараховані державою на ваш бізнес, суми сплат, можливі борги, штрафи або переплати відтепер доступно у новому сервісі ЛІГА:ЗАКОН. Подивіться на свій бізнес очима податківців

Читайте також:

- Запитання щодо впровадження РРО для фізичних осіб-підприємців

- ТОП-5 запитань про РРО

Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі важливих змін для бізнесу в Україні, а також на розсилку та отримуйте щотижневий дайджест найважливіших ділових новин!

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини