Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нотаріусам можуть дозволити реєструвати шлюби і розлучення

29 листопада 2019, 17:30
435
0
Реклама

Одним з найважливіших завдань Мін'юсту залишається подолання рейдерства. Наразі є 3 напрями, за якими йде боротьба з рейдерством. Перший - це перезавантаження персоналу. Другий - удосконалення законодавства. Третій - розбудова ІТ інфраструктури: впровадження ризик модулів, MobileID та інших сучасних технологій, що знизить ризики незаконного втручання людини в систему. Про це розповів Міністр юстиції Денис Малюська.

Уберегти майно від рейдерів допоможуть сервіси SMS-маяк і SMS-маяк Земля, за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS - повідомленняv, електронним листом, або ж через повідомлення в кабінеті користувача).

На відміну від боротьби з рейдерством реформа нотаріату є менш складною. За словами очільника відомства, наразі Мін'юст працює над розширенням переліку функцій, які виконують нотаріуси. Наприклад, нотаріуси вже найближчим часом отримають право реєструвати шлюби і розлучення.

Так само, як і в сфері держреєстрації, у сфері нотаріату на часі впровадження сучасних технологій: Е-нотаріату, електронного документообігу, засвідчення web-сторінок.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини