Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Отримати дозвіл на будівництво можна онлайн

13 грудня 2019, 14:45
1863
0
Реклама

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук розказав про початок роботи у тестовому режимі кабінету забудовника. Онлайн-сервіс доступний за посиланням: https://e-dabi.gov.ua.

"Сьогодні ми зробили рішучий крок для того, щоби це припинилося. Люди як платники податків заслуговують на якісні сервіси та відсутність корупції. Реєстрація та отримання документів, дозволи, ліцензії та сертифікати щодо об'єктів будівництва - усе це стане автоматизованим через е-кабінет", - зауважив Гончарук.

Перевірити забудовника можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Оформити повнофункціональний тестовий доступ до сервісу можна за посиланням.

Поки що кабінет працює тестовому режимі - в системі є тільки об'єкти класу наслідків (відповідальності) СС1 - вони охоплюють 80% усіх заявок до Державної архітектурно-будівельної інспекції. До будівель і споруд класу СС1, як правило, слід відносити:

- всі об'єкти промисловості, енергетики, транспорту і зв'язку, сільського господарства і переробки сільгосппродукції, що не віднесені до класів СС3 і СС2;

- громадські будівлі, об'єкти фізкультури та спорту, що не віднесені до класів СС3 і СС2, а також усі тимчасові об'єкти, мобільні будинки;

- об'єкти внутрішньовиробничих доріг, комунікацій і продуктопроводів;

- парники, теплиці;

- опори розподільної мережі низької напруги, освітлювальні опори.

Таке визначення наведено в листі Мінрегіонрозвитку № 24-10/2759/0/6-11

Як зазначається, Міністерство цифрової трансформації спільно з Міністерством розвитку громад і територій працюють, щоби протягом двох місяців до системи долучили й інші об'єкти.

Уберегти майно від рейдерів допоможуть сервіси SMS-маяк і SMS-маяк Земля, за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS - повідомленняv, електронним листом, або ж через повідомлення в кабінеті користувача).

Читайте також:

- В електронному кабінеті платників податків з'являться повідомлення про перевірки

Академія ЛІГА:ЗАКОН запрошує на Практикум щодо застосування нової редакції правил Incoterms® 2020, який відбудеться 24 грудня та Практикум з питань банкрутства, який відбудеться 17 грудня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини