Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українцям хочуть повернути допомогу по догляду за дітьми до трьох років

21 грудня 2019, 12:25
4388
0
Реклама

Депутатом О. Ткаченко в Парламент був поданий проект Постанови Верховної Ради №2523 про звернення до Кабміну з вимогою відновити допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Так, проектом №2523 пропонується розробити та подати до Ради такі законопроекти:

- про відновлення виплати допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку на підставах, в розмірах та в порядку, передбачених законодавством для зазначеної соціальної допомоги, яка була скасована у 2014 році законом «Про запобігання фінансової катастрофи»;

- про внесення змін до державного бюджету України щодо виділення необхідних коштів для цієї мети, що необхідно для якнайшвидшого відновлення виплати допомоги до трирічного віку.

Що потрібно знати про допомогу по догляду?

-допомога надається у розмірі, що дорівнює різниці між прожитковим мінімумом, встановленим для працездатних осіб, та середньомісячним сукупним доходом сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, але не менше 130 гривень.

- право на допомогу до трирічного віку матиме один з батьків, усиновитель, опікун, дідусь, бабуся або інший родич, який фактично здійснює догляд за дитиною;

- право на допомогу передбачається незалежно від того, чи знаходилася особа в трудових відносинах (на військовій або державній службі), навчалася чи, або займалася підприємництвом або була безробітною;

- допомога має надаватися на кожну дитину, незалежно від кількості народжених, усиновлених або взятих під опіку дітей.

Законом має бути визначено вичерпний перелік документів, які подає заявник для призначення допомоги до трирічного віку, а також вичерпний перелік випадків, коли її припиняють виплачувати.

Читайте повний текст документів в інформаційно-правовій системі ЛІГА:ЗАКОН. Тестовий доступ до ІПС можна отримати за посиланням.

Читайте також:

Якою буде система освіти в 2020 році?

Хто в 2020 році зможе вийти на пенсію за віком

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини