Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено форму декларації з податку на прибуток

24 грудня 2019, 12:27
2561
0
Реклама

З 1 січня 2020 року набувають чинності зміни до податкової декларації з податку на прибуток, які затверджені наказом Мінфіну від 14.11.2019 року №481.

Зокрема, таблицю «Наявність додатків» основної частини декларації буде доповнено клітинкою для відмітки про наявність нового додатка, а також буде розділено клітинку «ФЗ-12» на дві для відміток про складання фінансової звітності за національними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку чи міжнародними стандартами фінансової звітності.

Також передбачено подання нового додатку «Інформація про суми податкових пільг» платниками, що не сплачують податок у зв'язку з отриманням податкових пільг.

Зміни, які вже набули чинності (20 грудня), стосуються безпосередньо форми декларації та додатків до неї. Так, внесено зміни до додатку щодо заповнення відомостей про нерезидента, заповнення уточнюючих показників тощо.

Оскільки зміни форми декларації обумовлені змінами в податковому законодавстві, які набули чинності з 1 січня 2019 року, то ДПС рекомендує платникам податку на прибуток подавати декларацію за звітний (податковий) 2019 рік за оновленою формою.

Актуальні форми звітності можна знайти в модулі "Форми і бланки" ІПС ЛІГА: ЗАКОН. Тестовий доступ до ІПС можна отримати за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини