Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли при декларуванні авто потрібно подавати повідомлення про суттєві зміни в майновому стані?

26 грудня 2019, 14:03
18408
0
Реклама

При придбанні за межами України транспортного засобу, суб'єкт декларування повинен подати повідомлення про зміни в майновому стані. Про це повідомляється на сайті Офісу великих платників податків ДПС.

НАЗК нагадало, що придбання суб'єктом декларування транспортного засобу за межами України, що підтверджується відповідними документами, без державної реєстрації такого транспортного засобу вважається «придбанням майна» в розумінні частини другої ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції».

Суб'єкт декларування повинен подати повідомлення про суттєві зміни в майновому стану протягом 10 днів з моменту набуття права власності за договором в разі придбання ним транспортного засобу за межами України, вартість якого перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року. У 2019 ця сума становить 96050 грн, а в 2020 - 105100 грн. Зверніть увагу, що сплачені податки.

Якщо вартість транспортного засобу не перевищує 50 прожиткових мінімумів, але при реєстрації транспортного засобу або його митному оформленні (сплати ввізного мита, акцизного податку або податку на додану вартість) сума перевищує або дорівнює або більше такого ліміту, то такий видаток повинен бути відображений в розділі «Видатки та правочини» декларації. З 1 січня в цьому випадку також потрібно буде подавати повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

Відстежувати нові і значимі судові рішення зручніше у системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Отримати тестовий доступ в VERDICTUM можна за посиланням. До 28 грудня діють новорічні знижки до 40% на сервіси від ЛІГА:ЗАКОН

Читайте також:

- Власникам «євроблях» пообіцяли чергові пільги

- Cтавки ПДФО переглянуть

Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі важливих змін для бізнесу в Україні, а також на розсилку та отримуйте щотижневий дайджест найважливіших ділових новин!

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини