Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні відкрито найбільш корупційний реєстр – Федоров

28 грудня 2019, 12:12
2338
0
Реклама

Як повідомив у Facebook Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, в Україні відкрили один з найбільш корупційних реєстрів - будівельний реєстр Держархбудінспекції (або просто ДАБІ). Це означає, що тепер є можливість перевірити наявність дозволу на будівництво, перевірити, хто будує чи вже має довгобуди, подивитися експертну організацію та її історію. Раніше такої можливості не було, і, судячи зі слів Міністра, корумпованість реєстру перевершувала всі його найжахливіші припущення:

«Я дуже багато чув легенд про цей реєстр, але повірте, те, що ми побачили, працюючи над відкриттям даних, перебільшили всі найгірші плітки. Поганий стан даних, явні сліди багаторазового переписування даних, приховування даних …, і все це супроводжувалося дуже цікавими коментарями одразу в реєстрі (див. скрін, зліва писали коментарі). Здогадайтесь, роблячи помітку «не відправляти», що мали на увазі попередні менеджери послуги».

Окрім цього, Федоров наголосив також на тому, що боротьба з корупцією у сфері будівництва продовжується. Зокрема, запущено в роботу електронний кабінет забудовника для класу СС1, на черзі - СС2 і СС3.

Все це дозволить забезпечити повну прозорість процесу будівництва та публічний антикорупційний контроль, а також використовувати ці дані для створення та розвитку наявних крутих громадських та комерційних сервісів.

Уберегти майно від рейдерів допоможуть сервіси SMS-маяк і SMS-маяк Земля, за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS - повідомленняv, електронним листом, або ж через повідомлення в кабінеті користувача).

Читайте також:

- В Україні почали працювати над створенням Аграрного реєстру

- В Україні з'явився Офіс боротьби з рейдерством

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини