Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як ФОПу відобразити готівкову виручку у книзі обліку доходів?

13 січня 2020, 14:34
3258
0
Реклама

Головне управління ДПС Луганскьої області повідомляє про те, що виручка ФОПа, яку він отримав готівкою, має бути внесена на розрахунковий рахунок.

Якщо фізична особа - підприємець - платник єдиного податку отримала дохід від продажу товарів, робіт або послуг у вигляді готівки і відобразила його у книзі обліку доходів або книзі обліку доходів і витрат і потім вносить зазначену суму готівки на свій поточний рахунок, відповідно до встановленого банком порядку, внесена сума готівки не повинна відображатися у книзі обліку доходів або книзі обліку доходів і витрат повторно і враховуватися при визначенні доходу такого платника податку.

Хто і як має вести книгу обліку доходів та книгу обліку доходів і витрат?

Книгу обліку доходів ведуть ФОПи І, ІІ та ІІІ груп, які не є платниками ПДВ. Записи виконуються за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід, зокрема про кошти, які надійшли на поточний рахунок платника податку та/або які отримано готівкою, вартість безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг).

Книгу обліку доходів і витрат мають вести ФОПи ІІІ групи, що сплачують ПДВ. Записи виконуються за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід, окремо про кошти, що надійшли на поточний рахунок платника податку та/або отримано готівкою, фактично безоплатно отримані товари (роботи, послуги) та понесені витрати.

Зазначені форми книг затверджені наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 579.

Отримати інформацію про наявну заборгованість, штрафи, пеню, переплату податків у тій системі, в якій ви працюєте, можна за допомогою нової функції «Стан розрахунків з бюджетом» у сервісі Liga:REPORT. А бот-бухгалтер ReporTax для ФОП допоможе спростити процес сплати податків та подачу звітності до держорганів.

Читайте також:

ФОП без доходів та ЄСВ: сплачувати чи ні

Скільки ФОП повинен платити податків за себе і працівників у 2020 році

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини