Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Штрафи за неправильне паркування можуть збільшити в сім разів

Реклама

Народні депутати пропонують посилити відповідальність за порушення правил зупинки, стоянки транспортних засобів, а також змінити процес фіксації фактів порушення паркування. Відповідний законопроект № 2628 зареєстровано у ВР.

Зокрема, проектом передбачено наносити нову дорожню розмітку, яка позначає місця, де заборонено зупинку та стоянку транспортних засобів. Відповідна дорожня розмітка наноситиметься у формі трикутників жовтого кольору з основою 1 м та висотою 0,5 м.

Уточнюється також процедура фіксації порушень правил зупинки та стоянки. Під час фотозйомки (відеозапису) мають бути зафіксовані обставини порушення, а саме: дата, час (момент), місця розташування транспортного засобу по відношенню до нерухомих об'єктів та/або географічних координат, інших ознак наявності складу адміністративного правопорушення. При здійсненні фотозйомки обов'язковою є наявність не менше трьох зображень транспортного засобу, отриманих з різних або протилежних ракурсів, на яких чітко видно заїзд коліс транспортного засобу в місце (на дорожню розмітку), де зупинку, стоянку транспортних засобів заборонено, а в разі фіксації порушення, що полягає у неоплаті вартості паркування, обов'язковою є наявність додаткового зображення (зображень), що фіксує відсутність документа про оплату послуг з користування майданчиком для платного паркування під лобовим склом транспортного засобу. До режиму відеофіксації відноситься також зйомка на веб-камери, встановлені за рішенням органів місцевого самоврядування та/або їх виконавчих комітетів (органів) на території в межах їхніх повноважень.

Крім того, пропонується збільшити штрафи за стоянку в забороненому місці з 510 грн до 3400 грн та за зупинку на місцях для водіїв з інвалідністю з 1020 до 34 тис грн.

Нагадуємо, що простити процес сплати податків та подачу звітності до держорганів допоможе бот-бухгалтер ReporTax для ФОП. ReporTax показує податкову заборгованість та дозволяє її cплатити.

Читайте також:

У Києві запрацювали евакуатори, які вантажать машини за 2 хвилини

Нові рахунки для сплати штрафів за порушення ПДР

Бензин дозволили заправляти в пластикові каністри

ТОП-10 новин для автомобілістів

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини