Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Борг з ЄСВ не є податковим боргом

21 січня 2020, 15:21
8763
0
Реклама

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі роз'яснює платникам податків, що борг із сплати ЄСВ не є податковим боргом і не є підставою для виключення такого платника з реєстру платників єдиного податку. При цьому розстрочення та відстрочення сум заборгованості із ЄСВ не передбачено, тож така заборгованість не підлягає списанню.

Якщо платник має тільки борг зі сплати ЄСВ, він не повинен переходити на загальну систему оподаткування, як повинен це зробити ФОП, який має податковий борг. У ДПС нагадують, що у разі наявності у ФОПа-платника єдиного податку податкового боргу на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів зобов'язана перейти на сплату інших податків і зборів, в останній день другого із двох послідовних кварталів.

У ДПС це обґрунтовують тим, що ЄСВ - це консолідований страховий внесок, на нього не поширюється поняття «податковий борг».

Отримати інформацію про наявну заборгованість, штрафи, пеню, переплату податків у тій системі, в якій ви працюєте, можна за допомогою нової функції «Стан розрахунків з бюджетом» у сервісі Liga:REPORT усього за 337 грн на рік для ФОП, а спростити процес сплати податків та подачу звітності до держорганів допоможе бот-бухгалтер ReporTax для ФОП.

Читайте також:

Які доходи за 2019 рік потрібно декларувати

Нові ставки збору за держреєстрацію юридичних осіб та ФОП

Якщо вчасно не сплатити податковий борг, майно платника може бути арештоване

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини