Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З квітня суб'єктів фінмоніторингу штрафуватимуть по-новому

27 січня 2020, 11:36
1611
0
Реклама

28 квітня 2020 року вступить в дію Закон про фінансовий моніторинг, який збільшує штрафи для всіх суб'єктів первинного фінансового моніторингу. Проте, як зазначила в інтерв'ю для видання MC Today Міністр фінансів Оксана Маркарова, штрафи будуть гнучкими.

Раніше максимальний розмір штрафу для суб'єктів фінмоніторингу (крім банків) складав 34 тис. грн. Тепер законом встановлені розміри штрафу за конкретні види порушення. Штраф може бути у розмірі подвійної суми вигоди, отриманої внаслідок порушення, але не більше 204 тис. грн. Сума штрафу визначатиметься регулятором за конкретне порушення з обов'язковим врахуванням обставин, характеру та тривалості вчиненого порушення, фінансового стану суб'єкта, збитків третіх осіб, ступені відповідальності, співпраці суб'єкта первинного фінансового моніторингу з державними органами.

При цьому законом передбачені можливості укладення угоди із суб'єктом первинного фінансового моніторингу, за якою він замість штрафу зобов'язується усунути та в подальшому не допускати порушення. Також рішення про накладення штрафів можна оскаржити.

Для банківських установ максимальні штрафи збільшуються до 5 млн євро.

Більше про Закон 361-IX можна дізнатись тут.

З нормативно-правовими актами можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Отримати інформацію про наявну заборгованість, штрафи, пеню, переплату податків у тій системі, в якій ви працюєте, можна за допомогою нової функції «Стан розрахунків з бюджетом» у сервісі Liga:REPORT. Спростити процес сплати податків та подачу звітності до держорганів допоможе бот-бухгалтер ReporTax для ФОП. ReporTax показує податкову заборгованість та дозволяє її cплатити.

Читайте також:

Банки почнуть перевіряти походження криптовалют при великих операціях

У квітні бухгалтерів зобов'яжуть перевіряти підозрілі фіноперації своїх клієнтів

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини