Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Штрафи за порушення пожежної безпеки можуть зрости більше ніж в 50 разів

Реклама

Уряд схвалив зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу щодо посилення рівня відповідальності за порушення вимог пожежної та техногенної безпеки. Відповідне повідомлення з'явилось на сайті Кабміну.

Як тільки вказаний законопроект буде зареєстровано в Парламенті, ви легко зможете знайти його в модулі «Законопроекти» ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ. В системі є можливість шукати документи за допомогою зручних фільтрів.

Пропонується, що мінімальний штраф за адміністративні правопорушення складатиме 510 грн, а максимальний - 8500 грн.

Чинною нормою передбачено, що штраф за порушення вимог пожежної безпеки становить для громадян від 8,5 до 119 грн, а для посадових осіб - від 34 до 170 грн (ст. 175 КУпАП ).

Також планується значно підвищити штраф за завідомо неправдивий виклик поліції, «швидкої» або аварійних служб - він становитиме від 3 400 до 10 200 грн.

Читайте також: Перевірки пожежної безпеки у 2020 році: ДСНС оприлюднила план

Крім того, ініціатори законопроекту хочуть запровадити кримінальну відповідальність за порушення вимог техногенної безпеки, що призвело до аварії чи іншої небезпечної події з тяжкими наслідками.

Підготуватися до перевірки допоможе ресурс "Мистецтво оборони" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Тестовий доступ до ІПС можна отримати за посиланням.

Нагадаємо, що перевірити вашого контрагента на благонадійність і здійснювати його подальший моніторинг можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Читайте також:

Податківці оновили плани перевірок

Держпраці перевірить у 2020 році майже 17 тис. підприємств

Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі важливих змін для бізнесу в Україні, а також на розсилку та отримуйте щотижневий дайджест найважливіших ділових новин!

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини