Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спрощено процедуру реєстрації земельних ділянок

Реклама

Запрацювала безкоштовна функція перевірки обмінних XML-файлів, необхідних для реєстрації земельних ділянок. Таку функцію запустив Держгеокадастр.

Відповідне повідомлення з'явилось на Урядовому порталі.

Читайте також: в Україні запрацювала «Держава в смартфоні»

Зазначається, що це допоможе скоротити рівень відмов у реєстрації на 4%.

«Відтепер, якщо ви подаєте документи для реєстрації земельної ділянки, ваш файл може бути автоматично перевірений програмою і ви отримаєте зворотний зв'язок із переліком помилок, яких ви припустилися. Раніше люди могли місяцями не отримувати відповіді, а в разі зворотного зв'язку їм не повідомлялося про те, яку саме помилку в файлі вони допустили», - повідомив Прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Крім того, при подачі електронної заяви на державну реєстрацію земельної ділянки передбачена можливість зробити посилання на протокол перевірки обмінного файлу. Також є можливість по QR коду перевірити валідність файлу.

Уберегти майно від рейдерів допоможуть сервіси SMS-маяк і SMS-маяк Земля, за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS - повідомленняv, електронним листом, або ж через повідомлення в кабінеті користувача).

Перевірте потенційного контрагента або забудовника за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Оформити заявку на тестовий доступ можна тут.

Читайте також:

Оновлено звітність з ПДВ: що потрібно врахувати

В Україні заблоковано ринок нерухомості

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини