Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Застосунок "Дія": чому в електронних правах фото з біометричного паспорта

10 лютого 2020, 16:30
29400
0
Реклама

В Міністерстві цифрової інформації розказали, що для того, аби додаток «Дія» запрацював, необхідно було вирішити кілька проблем, які виникли через неточну інформацію в реєстрах.

Проблема постала в тому, що з 9,5 мільйонів власників водійських посвідчень в Україні коректні записи у Єдиному державному реєстрі транспортних засобів МВС мали тільки 2,5 мільйони, тобто ті, хто отримав посвідчення після 2013 року, коли був створений цей реєстр. Тож для того, щоб розширити потенційну аудиторію додатку до 5,5 мільйонів водіїв, розробники програми об'єднали дані з Демографічного та Транспортного реєстрів. Проте це спрацювало лише з тими громадянами, що мають біометричний закордонний паспорт або ID-картку.

Друга проблема, яку необхідно було подолати - некоректність записів у Транспортному реєстрі або сумніви щодо їхньої достовірності з боку МВС. Проте це вдалось вирішити за допомогою додаткової верифікації у Електронному кабінеті водія: щоб підтвердити достовірність документів, необхідно заповнити форму та надіслати фотографії документа. Заявка спрямовується у сервісний центр МВС, і після успішної перевірки водій отримує бажаний доступ до «Дії». Детальну інструкцію цього процесу можна переглянути тут.

Перевірте потенційного контрагента за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Оформити заявку на тестовий доступ можна тут.

Читайте також:

Кому доведеться сплатити транспортний податок у 2020 році

За кордон на авто: які потрібні документи

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини