Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пенсійна система в Україні може стати накопичувальною

25 лютого 2020, 12:10
3648
1
Реклама

В Україні планується проведення пенсійної реформи, в рамках якої Уряд хоче впровадити систему, яка дозволить самостійно вносити кошти і накопичувати їх протягом трудової діяльності.

Галина Третьякова, Голова комітету Верховної Ради з питань соціальної політики, в інтерв'ю для видання ZN,ua розповіла про один з можливих варіантів накопичувальної пенсійної системи, які вони збираються розробити і впровадити.

«Ти можеш вносити 50 доларів в місяць, а казначейство обіцяє, що буде давати трохи більше інфляційного відсотка. Це може зайняти певний переоснащення Держказначейства і створення спеціальної програми для того, щоб можна було відкривати небюджетні рахунки для фізичних осіб. І коли ми зробимо це, Держказначейство зможе запропонувати громадянам, наприклад, три види пенсій: 200 гривень на місяць, 500 або 700. І це буде дуже гарантований пенсійний план. Той хто не довіряє приватному сектору, хто не довіряє нашому сплиту, може зупинитися на цьому бюджетному варіанті», - пояснила депутат.

Розробка такої системи потребує жорсткого контролю з боку держави таких бюджетів. Над цим, як заявила пані Третьякова, в комітеті зараз також працюють.

Спростити процес сплати податків та подачу звітності до держорганів допоможе бот-бухгалтер ReporTax для ФОП. ReporTax показує податкову заборгованість та дозволяє її cплатити.

Читайте також:

Безвідсотковий депозит і прогресивна ставка ПДФО: ініціатива "Слуг народу"

Президент схвалив зміни до Закону про ЄСВ

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини