Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Імпортні товари в Україні можуть значно подешевшати

25 лютого 2020, 16:45
2262
1
Реклама

Четвірка великих торгових мереж - Сільпо-фуд, Метро кеш енд керрі Україна, Ашан Україна Супермаркет і Новус Україна звернулися до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, його першого заступника - Руслана Стефанчука і голови комітету з питань економічного розвитку Ради Дмитра Наталуха з проханням прискорити розгляд законопроекту № 2255, який був зареєстрований в ВР в жовтні минулого року.

Нормами даного проекту дозволяється паралельний імпорт. Його суть полягає в тому, щоб дозволити завозити в Україну брендові товари для перепродажу не тільки офіційним представництвам компаній, а всім бажаючим.

Зараз імпортувати таку продукцію на територію України може тільки офіційний дистриб'ютор, який потім продає її в магазини та торгівельні мережі. Це дає йому можливість завищувати ціну, що в результаті призводить до того, що деякі товари в українських магазинах коштують на 40-50% дорожче, ніж в Європі.

Якщо законопроект № 2255 буде ухвалено, товари з Європи для перепродажу зможуть завозити для рітейлу не тільки офіційні представники брендів, а будь-які інші суб'єкти. Це допоможе знизити ціни на імпортні товари і підвищити якість конкуренції між підприємцями, які ці товари реалізують.

Нагадаємо, що перевірити вашого контрагента на благонадійність і здійснювати його подальший моніторинг можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Читайте також:

Президент схвалив зміни до Закону про ЄСВ

Депутати пропонують запровадити прогресивну ставку ПДФО

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини