Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Раді планують приймати нові кодекси

26 лютого 2020, 10:45
864
0
Реклама

Віце-спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив про те, що в Україні з'явиться Медичний кодекс, Кодекс електронних комунікацій та Кодекс про адміністративні процедури, а Цивільний, Житловий та Кримінальний кодекси буде оновлено. Про це він сказав в рамках бесіди про реформи 2020-2021 року під час «Форуму реформ: на шляху до Вільнюса».

Руслан Стефанчук зазначив, що реформи складаються з трьох блоків, які у поєднанні мають систематизувати законодавство: перший блок - зміни до Конституції (скорочення депутатів, законодавча ініціатива народу, адвокатська монополія тощо) та децентралізація; другий блок - затвердити закони, що прямо передбачені ст. 92 Конституції; третій блок - питання, пов'язані з кодифікаціями.

Окремою задачею, за словами Стефанчука, є рекодифікація Цивільного, Житлового та Кримінального кодексу та прийняття нових кодексів: Медичного кодексу, Кодексу з адміністративних процедур, а також Кодекс з електронних комунікацій. Окрім того, буде оновлено Кодекс про адміністративні правопорушення.

Також необхідним є прийняття законів, передбачених програмою Президента, які стосуються інвестиційного клімату, діджиталізації, суду присяжних, медіації та народовладдя, підкреслив віцеспікер.

Із законопроектами можна буде ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Читайте також:

Президент схвалив зміни до Закону про ЄСВ

Пенсійна система в Україні може стати накопичувальною

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини