Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінцифри пропонує ввести квоту на імміграцію 5000 айтішників в Україну

28 лютого 2020, 10:25
1549
0
Реклама

Уряд підтримав ініціативу Мінціфри про введення квот на імміграцію іноземних фахівців для працевлаштування в українських IT-компаніях. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабміну 26 лютого - про це повідомляється на Facebook-сторінці Міністерства.

Як працює квота?

Квота дозволить п'яти тисячам осіб, які не мають українського громадянства, але є ІТ-фахівцями, протягом календарного року в'їхати в Україну та отримати посвідку на проживання на 10 років. Особа з таким дозволом може самостійно вибирати, в якій компанії працювати і навіть виробляти свій продукт на території України - на відміну від робочої візи, з якої іноземець або особа без громадянства може бути працевлаштована тільки в певній компанії.

Навіщо вона потрібна?

Рішення обгрунтовано високим попитом на ІТ-спеціалістів, який український ринок поки що не в силах задовольнити: щорічно з ВНЗ випускаються 15-17 тисяч фахівців, але в цей час на біржі праці відкривається близько 40 тисяч нових вакансій. Мінціфри загострили увагу на тому, що квота не позбавить роботи українських айтішників, а тільки допоможе більш якісно й активно розвивати індустрію.

Скільки іноземців зможуть в'їхати за квотою?

В Україну зможуть в'їхати 5 тисяч іноземців або осіб, які не мають громадянства. Їх розподілять між українськими містами так: Київ - 2500, Харків - 700, Дніпро - 600, Одеса - 600, Львів - 600.

Перевірити вашого контрагента на благонадійність і здійснювати його подальший моніторинг можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Читайте також:

Українці можуть отримати безповоротну допомогу на власний бізнес від держави

В Мінекономіки назвали галузі, в яких найбільше людей працюють неофіційно

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини