Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Укрпошту "підловили" на маніпуляції з повістками: окрема ухвала ВС

Реклама

ВС у окремій ухвалі від 12 лютого 2020 року у справі № 925/782/18 вказав на випадок, коли АТ "Укрпошта" неналежно виконували обов'язки із складання документів реєстрації вручення поштового відправлення, з порушенням положень Закону "Про поштовий зв'язок".

З повним текстом судового рішення зручно ознайомитися у VERDICTUM. Замовити повнофункціональний тестовий доступ можна тут.

Обставини справи

Звертаючись з касаційною скаргою на ухвалу апеляційного господарського суду у цій справі ТОВ зазначило, що отримало примірник ухвали суду апеляційної інстанції про залишення апеляційної скарги без руху 29 жовтня 2019 року, у підтвердження чого надало засвідчені копії конверта, в якому надійшла ця ухвала; відповідь АТ "Укрпошта" з додатком - засвідченою копією книги ф. 8, 25 жовтня 2019.

Відповідно до інформації, зазначеної у вказаній відповіді, рекомендований лист вручено 29 жовтня 2019 року; у вказаній книзі ф. 8 містяться виконаний від руки запис з підписом.

Ви можете оперативно знаходити судові рішення, відслідковувати інформацію про контрагентів та отримувати всі необхідні інструменти для щоденної юридичної роботи за допомогою Професійного рішення для юридичних департаментів та компаній.

Позиція Верховного Суду

Суд звертає увагу на те, що надана копія аркуша книги ф. 8 є окремо видрукуваним аркушем ф. 8, сформованим на 25 жовтня 2019 року. Невручені 25 жовтня 2019 року поштові відправлення, перелічені в аркуші книги ф. 8, мали бути здані з проставленням відмітки в останній графі книги ф. 8 про причину невручення згідно з довідкою ф. 20. Тому Суд критично ставиться до проставленої в окремо видрукованому аркуші ф. 8 від 25 жовтня 2019 року від руки іншої дати вручення.

Повідомлення про вручення поштового відправлення, поштового переказу - це повідомлення, яким оператор поштового зв'язку доводить до відома відправника чи уповноваженої ним особи інформацію про дату вручення реєстрованого поштового відправлення, виплати коштів за поштовим переказом та прізвище одержувача.

Згідно з наявним в матеріалах справи рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення, повернутим на адресу суду апеляційної інстанції, відправлення, адресоване ТОВ, вручено 25 жовтня 2019 року, розписка в одержанні та міститься підпис працівника поштового зв'язку.

Також, за інформацією з офіційного сайту АТ "Укрпошта" відправлення вручено адресату 25 жовтня 2019 року.

Таким чином, у вказаних документах зазначено різні дати вручення адресату одного і того самого поштового відправлення, що положеннями Закону, а також Правил і Порядку не передбачено.

Вказані обставини свідчать про неналежне виконання працівниками АТ "Укрпошта" обов'язків із складання документів реєстрації вручення поштового відправлення.

Актуальне законодавство, правова картина дня, шаблони договорів, ситуації для юриста та судова практика завжди доступні у системах ЛІГА:ЗАКОН. Замовити повнофункціональний тестовий доступ можна тут.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини