Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи виплачується зарплата під час карантину на підприємстві

12 березня 2020, 10:30
52075
2
Реклама

З 12 березня в Україні запроваджується 3-тижневий карантин, під час якого будуть закриті всі навчальні заклади - дитсадки, школи тощо, та впроваджені інші заходи безпеки. На підприємства та установи карантин не розповсюджується, проте працівники вже задаються питанням, як буде оплачуватись праця, якщо карантин буде запроваджено.

Відповідні роз'яснення містяться у листі Мінсоцполітики від 29.04.2016 р. N 245/13/116-16.

Відповідно до пункту 3-1 статті 25 Закону України "Про відпустки" в обов'язковому порядку на період оголошення на відповідній території карантину надається відпустка без збереження заробітної плати.

Водночас роботодавці за рахунок власних коштів і в межах своїх повноважень мають право установлювати додаткові трудові і соціально-побутові пільги для працівників, в тому числі інші види оплачуваних відпусток або відпусток більшої тривалості, ніж встановлено законодавством, на умовах, визначених у колективному договорі, що передбачено статтею 9-1 КЗпП та статтею 69 Господарського кодексу .

З нормативно-правовими актами, що стосуються даної тематики, можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Читайте також: Карта поширення коронавірусу в світі

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини