Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як бізнесу вижити в кризу 2020

Реклама

Американський венчурний фонд Sequoia Capital, який спеціалізується на фінансуванні компаній технологічного сектору, надіслав засновникам та генеральним директорам Sequoia, рекомендації задля забезпечення здоров'я свого бізнесу під час боротьби з потенційними наслідками від розповсюдження коронавірусу.

У фонді зауважили, що бізнес вже стикнувся з падінням ділової активності, перебоями поставок та скасуванням зустрічей і поїздок. Для отримання контролю над ситуацією та відновлення світової економіки знадобиться час. Отже. знадобиться і час, щоб уберегти свій бізнес від потрясінь, тому фахівці Sequoia Capital радять наступне:

Кошти

По-перше, необхідно оцінити реальну кількість обігових коштів та пересвідчитися, що ви зможете витримати кілька бідних кварталів.

По-друге, розробити план дій на випадок надзвичайних ситуацій та передбачити, де можливо скоротити витрати, не зашкодивши бізнесу.

По-третє, оцінити можливі проблеми із зовнішнім фінансуванням, як це відбувалося у 2001 та 2009 роках. Проте пошук можливостей може перетворити складну ситуацію на успіх. Багато найвідоміших компаній були сформовані у важкі часи (Google, PayPal, Airbnb, Square і Stripe). Обмеження зосереджують розум і створюють родючий грунт для творчості.

Продажі

Навіть якщо ви не бачите жодних підстав для зниження, передбачте, що ваші клієнти можуть переглянути свої звички споживання, а угоди, які здавалися виконаними, можуть не закритися.

Маркетинг

Зменшуючи обсяги продажів, ви можете виявити, що пожиттєва цінність клієнта знизилася, що, в свою чергу, говорить про необхідність стримувати витрати на залучення клієнтів, щоб підтримувати постійну віддачу від витрат на маркетинг. Тобто варто адаптувати бюджет на маркетинг під ситуацію та підвищити вимоги до рентабельності маркетингових витрат.

Персонал

З огляду на всі можливі ризики, варто оцінити, чи можливо працювати продуктивніше з меншими силами. Тобто фонд не виключає і скорочення персоналу.

Капітальні витрати

Плановані витрати також доведеться адаптувати під поточний стан справ. Можливо не має підстав змінювати плани і зміни обставин можуть створити можливості для прискорення. Але всі рішення мають повинні бути усвідомленими.

Автоматизувати свої щоденні задачі можна за допомогою професійного рішення Адвокат.

Швидко реагувати на зміни в законодавстві, тримати руку на пульсі важливої для бізнесу інформації, а також бути ефективним віддалено, допоможуть веб-рішення ЛІГА:ЗАКОН. Протестувати систему можна за посиланням.

Читайте також:

Що загрожує бізнесу за порушення режиму карантину

Чи виплачується зарплата під час карантину на підприємстві

Як економіка України залежить від ціни на нафту?

Криза в Естонії: що говорить Уряд

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини