Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

COVID-19 в Україні: протокол лікування та вимоги до закладів обсервації

Реклама

МОЗ затвердив державний Протокол надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19), який базується на досвіді боротьби з цією хворобою в інших країнах. Відповідний протокол лікування, затверджено наказом МОЗ від 2 квітня 2020 року № 762.

Протокол призначений для всіх медичних працівників, які надають медичну допомогу пацієнтам з коронавірусною хворобою.

Призначення лікарських засобів здійснюється з урахуванням віку, індивідуального перебігу захворювання, супутньої патології та наявності протипоказань, та за умови отримання інформованої згоди.

Також постановою Головного державного санітарного лікаря від 2 квітня 2020 року № 6 визначено Тимчасові рекомендації щодо облаштування спеціалізованих закладів, призначених для обсервації на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

Нагадаємо, Уряд посилив заходи карантину та запровадив обов'язкову 14-денну обсервацію для осіб, які повертаються в Україну з країни/регіону із місцевою передачею коронавірусу.

Відповідно до Тимчасових рекомендацій обсерватори можуть бути утворені в будь-яких закладах в яких є можливість забезпечити дотримання наступних вимог:

  • наявність у кожній кімнаті/номері санітарної кімнати (душова кабіна, туалет, умивальник);

  • наявність централізованого господарсько-питного водопостачання;

  • можливість знезараження стічних вод на місцевих (локальних) каналізаційних очисних спорудах або перед скидом стічних вод у централізовану систему каналізації;

  • придатність для очищення і дезінфекції матеріалів для оздоблення кімнат/номерів та меблів;

  • наявність майданчика для знезараження транспорту;

  • наявність майданчика з твердим покриттям та захистом від опадів для розміщення ємностей для збирання твердих побутових відходів.

В одній кімнаті можуть розміщуватись до 4-х осіб (члени однієї сім'ї або, за згодою, особи однієї статі).

Крім того, МОЗ наказом від 2 квітня 2020 року № 768 затвердив перелік посад медичних та інших працівників, що безпосередньо зайняті у ліквідації епідемії, яким здійснюється доплата в розмірі трьох окладів (тарифних ставок) за березень 2020 року. З повним переліком посад можна ознайомитися за посиланням

Вся інформація, яку необхідно знати юристу в умовах карантину та коронавірусу COVID-19 вже доступна у відповідних добірках "Бізнес в умовах карантину" від ЛІГА:ЗАКОН, зокрема:

Видача ТПП сертифікатів щодо форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили)

Карантин

Коронавірус COVID-19

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням

Приймайте актуальні та зважені рішення у період кризи на базі виключно актуальної та достовірної інформації з ІТ-продуктами ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся АНТИКРИЗОВИМ пакетом та працюйте командою в єдиному інформаційно-правовому полі. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини