Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон про єдиний рахунок для податків і зборів ухвалено без "тютюнової правки"

Реклама

Сьогодні, 13 квітня, Верховна Рада прийняла Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (проект № 1049) з пропозиціями Президента.

У прийнятому Законі враховані всі пропозиції Президента, які стосуються внесення змін до Закону «Про державне регулювання виробництва i обiгу спирту етилового, коньячного i плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробiв та пального» та до Закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

Законом виключено із Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» пункт 2 роздiлу II "Прикiнцевi та перехідні положення" Закону щодо змін до статті 18 Закону України "Про державне регулювання виробництва i обiгу спирту етилового, коньячного i плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробiв та пального", як такий, що не відповідає Конституції України, Господарському кодексу України, Закону України "Про ціни і ціноутворення".

Зазначено, що у попередній редакції Закону фактично запроваджується державне регулювання порядку визначення суб'єкта господарювання, що здійснюють виробництво, імпорт та оптову торгівлю тютюновими виробами, цін, за якими мають реалізовуватися такі вироби суб'єктам господарювання, що отримали ліцензію на оптову торгівлю тютюновими виробами, а також цін, за якими суб'єкти господарювання, які отримали ліцензію на оптову торгівлю тютюновими виробами, мають здійснювати реалізацію цієї продукції суб'єктам господарювання, що отримали ліцензію на роздрібну торгівлю тютюновими виробами.

За такого підходу обмежуються права зазначених суб'єктів господарювання на встановлення вільної ціни при реалізації ними тютюнових виробів.

Законом пункт 1 ч. 10 ст. 9, п. 1 ч. 12 статті 25 Закону "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" викладено з урахуванням внесених змін Законом "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України у зв'язку з проведенням адміністративної реформи" від 14 січня 2020 року № 440-IX (набрав чинності 13 лютого 2020 року), за яких у наведених положеннях вживається термін "податковий орган" замість терміну "орган доходів і зборів".

З пропозиціями Президента до Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" можна ознайомитися тут.

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. LIGA360 інтегрувала всі продукти компанії ЛІГА:ЗАКОН в єдиний інформаційний простір, щоб об'єднати всю команду для спільного управління ризиками та пошуку нових можливостей в режимі віддаленої роботи.

Також читайте:

Рада змінила умови орендної плати і виплати компенсацій для бізнесу

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини