Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єдиний рахунок для сплати податків: порядок функціонування затверджено

Реклама

Кабінет Міністрів України затвердив порядок функціонування єдиного рахунку для сплати податків і зборів.

Про це повідомили на сайті Уряду.

Документ визначає механізм зарахування платниками коштів на єдиний рахунок, перерахування коштів з єдиного рахунку на бюджетні рахунки та повернення (врахування) помилково та/або надміру зарахованих коштів.

Єдиний рахунок відкривається у Казначействі на ім'я ДПС. Платник податків повідомляє про наміри використання системи ДПС в електронній формі через електронний кабінет. Використовувати рахунок можна буде вже на наступний робочий день після подання заявки. Припинити його використання - не раніше 1 січня наступного року.

Через єдиний рахунок можна сплачувати податок на прибуток підприємств, податок на доходи фізичних осіб, єдиний соціальний внесок, єдиний податок, рентну плату, а також інші платежі, контроль за справлянням яких покладено на ДПС. Втім він не використовується для сплати податку на додану вартість та акцизного податку з пального та спирту. Таке виключення пов'язане з функціонуванням спеціальних систем електронного адміністрування цих податків. Окрім того, виключення стосується і сплати частини чистого прибутку (доходу) державними та комунальними підприємствами та їх об'єднаннями.

Нагадає підприємцям, коли платити податки і подавати звіти бот-бухгалтер ReporTах. Крім того, бот самостійно перевіряє чи немає у вас податкових боргів і штрафів перед державою. Після перевірки - допоможе сплатити борг миттєво.

У Кабміні зазначили, що спрощення для платників процедури розрахунків, безперешкодне управління через електронний кабінет переплатами та помилково сплаченими коштами, які виникнуть починаючи з 1 січня 2021 року, уникнення негативних наслідків помилкової сплати, заощадження коштів у вигляді банківської комісії - є основними перевагами використання єдиного рахунку для платника податків.

Довідково

Єдиний рахунок - це рахунок, відкритий в Казначействі на ім'я ДПС, який може використовуватися платником для сплати податків і зборів, передбачених Податковим кодексом України, єдиного внеску та інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на ДПС.

Функціонування єдиного податку запроваджено Законом «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» який набуде чинності 1 січня 2021 року.

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. LIGA360 інтегрувала всі продукти компанії ЛІГА:ЗАКОН в єдиний інформаційний простір, щоб об'єднати всю команду для спільного управління ризиками та пошуку нових можливостей в режимі віддаленої роботи.

Замовити безкоштовний повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 та ключових продуктів ЛІГА:ЗАКОН можна тут.

Також читайте:

Єдиний рахунок для податків і зборів: Закон офіційно опубліковано

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини