Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінцифри презентувало автоцивілку у "Дії"

Реклама

Мінцифри презентувало автоцивілку в "Дії". Відтепер для водіїв у застосунку доступний повний комплекс: посвідчення водія, техпаспорт та автоцивілка.

Юридична сила автоцивілки в смартфоні визначена у Постанові Кабміну № 956 від 23 жовтня 2019 року.

З текстом цього та інших документів зручно ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити повнофункціональний тестовий доступ можна тут.

Як працює?

Мобільний застосунок робить запит по номером авто в систему МТСБУ щодо наявності страховки. Якщо у вас дійсний страховий поліс, в меню техпаспорта у "Дії" ви побачите рожеву бігучу строку «страховий поліс дійсний». Якщо у вас його не має, то жовту - «страховий поліс не дійсний».

Автоцивілку ви можете перевірити з будь-якого смартфону, де встановлена "Дія". За допомоги QR-коду на тех паспорті ви можете звірити документ з даними в реєстрі. Страховий поліс буде доступний тільки власникам авто.

Безпека даних

Архітектура "Дії" побудована так, що на серверній частині взагалі не здійснюється зберігання персональних даних користувачів. "Дія" відображає їх, лише здійснюючи разовий запит. При цьому інформація в каналах передачі даних передається в зашифрованому вигляді, а на деяких етапах - використовується подвійне шифрування.

Важливо!

Для відображення документу необхідно оновити "Дію" до версії 1.7.2.

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. LIGA360 інтегрувала всі продукти компанії ЛІГА:ЗАКОН в єдиний інформаційний простір, щоб об'єднати всю команду для спільного управління ризиками та пошуку нових можливостей в режимі віддаленої роботи.

Замовити безкоштовний повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 та ключових продуктів ЛІГА:ЗАКОН можна тут.

Також читайте:

Паспорт в смартфоні прирівняли до паперового: Кабмін прийняв постанову щодо застосунку "Дія";

ID-картка та закордонний біометричний паспорт у "Дії" відтепер доступні кожному;

Як онлайн продовжити дію водійського посвідчення, виданого уперше на 2 роки: алгоритм дій.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини