Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці формуватиме план перевірок по-новому

Реклама

21 травня на засіданні Уряду прийнято постанову №383, яка визначає єдиний механізм оцінювання ризиків від провадження господарської діяльності та механізм проведення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою України з питань праці. Йдеться про такі сфери діяльності як охорона праці, промислова безпека, гігієна праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, праця, зайнятість населення, зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю, здійснення державного гірничого нагляду.

Про це повідомили на сайті Мінекономіки.

У міністерстві зазначили, що реалізація постанови сприятиме забезпеченню єдиного підходу до планування перевірок, поліпшенню якості нагляду, зменшенню кількості планових заходів Держпраці з урахуванням трьох ступенів ризику діяльності суб'єктів господарювання, забезпеченню прозорості діяльності посадових осіб Держпраці та прийнятих ними рішень за наслідками перевірок.

Підготуватися до перевірки допоможе ресурс "Мистецтво оборони" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Тестовий доступ до ІПС можна отримати за посиланням

Так, постановою визначаються такі критерії оцінки ризиків:

  • наявність об'єктів підвищеної небезпеки та експлуатації машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки у суб'єкта господарювання;

  • наявність найманої праці у суб'єкта господарювання;

  • наявність нещасних випадків у суб'єкта господарювання;

  • спосіб видобування суб'єктом господарювання корисних копалин;

  • наявність порушень законодавства у визначених сферах.

Кількість суб'єктів господарської діяльності, які віднесені до кожного із трьох ступенів ризику: 

  • високий ступінь ризику - 82065;

  • середній ступінь ризику - 221434;

  • незначний ступінь ризику - 414132.

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. LIGA360 інтегрувала всі продукти компанії ЛІГА:ЗАКОН в єдиний інформаційний простір, щоб об'єднати всю команду для спільного управління ризиками та пошуку нових можливостей в режимі віддаленої роботи.

Замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 та ключових продуктів ЛІГА:ЗАКОН можна тут.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини